Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

10 TIPP HOGYAN BARÁTKOZZ UTAZÁSOD SORÁN

10 TIPP HOGYAN BARÁTKOZZ UTAZÁSOD SORÁN

A kalandok és emlékek mellett, új emberekkel találkozni és új barátokat szerezni a világ minden tájáról igen nagy szórakozást jelent az utazások során. Az utazók,turisták és világjárók mind tudják mit jelent egy olyan helyen lenni, ahol nem ismersz senkit, így általában mindenki nagyon barátságos és mindenkivel könnyen el lehet beszélgetni.

2 féle ember létezik azonban a világon: akik nagyon gyorsan tudnak barátkozni, és akiknek kell egy kis idő míg ki tudnak lépni a komfort zónájukból. Ahhoz, hogy a barátkozás könnyebb legyen, fontos, hogy nyitott legyél és kíváncsi minden olyan dologra ami szórakozató és érdekel téged.  Íme 10 kedvező helyzet:

1.    Vegyél részt egy nyelvtanfolyamon

Ha elmész egy országba több, mint 2 hétre, miért ne vennél részt egy nyelvtanfolyamon? Képes leszel napról napra fejlődni az által, hogy megtanulsz néhány nagyszerű kifejezést és így az utazás is sokkal szórakozatóbb lesz. Plusz az iskolai haverokból gyakran lesznek utazási haverok, ami azt jelenti, hogy egyenesen megütheted a főnyereményt.

2.    Vagy csatlakozz bármilyen más tanfolyamhoz

Lehet, hogy annyira megszereted majd a nyúl ételeket Máltán, hogy állandóan csak azt akarsz majd enni és úgy döntesz, hogy itt az ideje, hogy megtanuld hogyan kell elkészíteni, ezért részt veszel egy főző tanfolyamon. Vagy akár megakarod tanulni, hogyan kell megfelelő origami hattyút készíteni Tokióban, természetesen erre is van lehetőséged. Bármilyen tanfolyamot is választhatsz, képes leszel barátkozni a diáktársaiddal és az utazókkal, ez majdnem olyan, mint az iskolában, csak itt mégis több a móka, hiszen külföldön vagy.

3.    Élj a helyiekkel

Nem csak azt akarják, hogy egyél náluk, hanem szeretnének veled barátkozni is. De rengeteg lehetőséged lesz arra, hogy ötletet meríts a helyi kultúrákból, például a kanapészörfözésből vagy az Airbnb-ből. Egy lakásban vagy házban lakni nagyszerű módja annak, hogy megismerd a várost, a szomszédokat és a helyieket.

4.    Önkéntesség

Miért ne csinálnál valamit, ami jót tesz a lelkednek és közösségnek? Az önkéntességgel nem csak a világot tudod javítani, hanem a helyet is hol vagy, de ez azt is lehetővé teszi, hogy meríteni tudj a helyi kultúrából és kapcsolatot építs olyan emberekkel, akik törődnek másokkal. ( És ne feletjtsük el, hogy ez egy csodálatos módja annak, hogy kövessük vagy megtaláljuk a szenvedélyünket. )

5.    Enni és inni

Mindenki szeret inni és enni egy jó kis étteremben vagy kávézóban, így máris lesz valami közös pont. Egyszerűen nézz körül ki az aki egyedül eszik. Ez mondjuk veszélyes lehet, mert vannak akik tényleg egyedül szeretnének enni, de próbáld megközelíteni és mondd azt neki, hogy: ’Hey! Látom egyedül eszel, arra gondoltam, hogy ha szeretnéd csatlakoznék hozzád.’ Csak győzz – így kilépsz a komfort zónádból és lehet, hogy egy nagyon kellemes beszélgetésben lesz részed.

6.    Foglalj egynapos utazást vagy csatlakozz valamilyen tevékenységhez

Sok iskola, hotel és város ajánl fel neked ingyenes vagy olcsó városnézést, kirándulást vagy valamilyen tevékenységet. Ez segít felfedezni egy új otthont és olyan tudást ad neked, amit a könyvekben nem találsz meg. Általában ezeken a tevékenységeken és kirándulásokon csoportosan tudsz részt venni, így tudsz velük beszélgetni vagy akár készíteni egy selfie-t. Ki tudja, a végén együtt látogatják meg az éttermeket amikben korábban jártál, vagy továbbra is együtt utaztok majd.

7.    Megszállni egy hostelben

Rengeteg turista és egyéni utazó száll meg inkább hostelekben, mert általában olcsóbbak, mint a hotelek. Itt könnyen találkozhatsz nyitott emberekkel és barátságos helyzetekkel, mint például stílusos reggeli vagy csoportos tevékenységek, amik könnyen összehozzák az embereket. Plusz mindenki nagyszerű utazási tanácsokat tud adni, ezért érdemes feltűnően beszélgetni, bárhol is vagy.

8.    Terjeszd ki a hálózatod

Ha van egy barátod ( vagy a barátodnak egy barátja ), aki nem rég elutazott Dél-Afrikába, küldj nekik egy üzenetet, hátha van bármilyen tanácsuk. Ki tudja, lehet csak egy listát küld arról mit tudsz csinálni és hova tudsz ellátogatni, de talán az is lehet, hogy fel is tudod venni a kapcsolatot a helyi barátaival és tudtok találkozni egy kávéra vagy egy városlátogatásra.

9.    Állandóság

Ha egy adott városban mindig ugyan abba a kávézóba vagy étterembe jársz, egy idő után a személyzet fel fog ismerni téged. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy beszélgess kicsit és ajánlatokat kapj, hogy mit nézz meg és mit csinálj. A személyzet szívesen pletykál, felvilágosítja az embereket vagy segíti az ügyfeleket. Így is lesz esélyed arra, hogy együtt látogassatok meg helyeket.

10.  Keress egy társadalmi csoportot

Nagyjából mindenki aki ellátogat egy új városba, új emberekkel és kihívásokkal találkozik. Sok szervezet bukkant fel, hogy segítsen Neked, például a Meetup és az Internations: Heti és havi összejövetelek segítenek neked, hogy új barátokat szerezz és bővitsd a társadalmi köreidet.

Használd tippjeinket azonnal!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up