EF Global Classroom Foundation – Nepal

2017. Május

Április 25-én lesz egy hatalmas földrengés 2. évfordulója, amely 2015-ben pusztított Nepálban. A földrengést megelőzően Nepál a 145. volt 187 országból Az Egyesült Nemzetek Humán Fejlesztési Indexén, kiérdemelve ezzel a cseppet sem irigylésre méltó helyzetét, mint „ legkevésbé fejlett ország”. Ez a szint társadalmi-gazdasági gyengeséggel együtt az ország legsúlyosabb katasztrófája volt az elmúlt 80 évben, tehát egyáltalán nem erős ország, így érthető, hogy nagyon lassú a fejlődés és nagyon lassú a helyreállítási folyamat.

A szörnyű károk és pusztító veszteség mellett, rengeteg iskolát is érintett Nepálban a természeti katasztrófa, ami súlyos következményekkel járt. Röviddel a földrengés után az Education First úgy döntött, hogy csatlakozzanak egy jelentős kezdeményezéssel a Globális Osztályterem keretében, hogy hosszútávon tudják segíteni Nepált a helyreállításban, íly módon kiállnak egy új általános ikola megépítése mellett a földrengés által legsúlyosabban érintett területen. Több hónapnyi keresés után a csapat úgy döntött, hogy egy távoli kis faluban a hegy oldalában újjáépítik a Shree Jalapa Devi Szakközépiskolát, Sindhupalchok kerületben.

"Amikor végre kész lesz a várva várt kampusz, lesz elég hely az 1200 diáknak és tanárnak: egy fő épület 12 standard tanteremmel, egy funkcionális oktatási épület, amely tartalmazni fogja a tantermeket, étkezőket, olvasótermeket, laboratóriumokat és irodákat."

Ez a nap, 2016 szeptember 28.a hivatalosan az a nap lett,ami a csúcspontja a hónapokon át tartó kemény munkának,nem csak az EF nepáli csapatának,hanem az őket támogató csapatnak is.A projekt segítségével még 2 épület fog épülni az eredeti helyükön és átalakul a Jalapa Devi HSS, a legnagyobb iskola a kerületben. Amikor végre kész lesz a várva várt kampusz, lesz elég hely az 1200 diáknak és tanárnak: egy fő épület 12 standard tanteremmel, egy funkcionális oktatási épület, amely tartalmazmi fogja a tantermeket, étkezőket, olvasótermeket, laboratóriumokat és irodákat.

Míg a helyreállítási folyamatok zajlanak, az iskola még működik. Több mint 20 tanár és 665 beiratkozó vesz részt ideiglenes tantermekben a Jalapa Devi iskolában. A helyi tanárok,akik a Jalapa Devi iskolában évtizedek óta önkéntesek, segítenek bármilyen kérdésekben , és összegyűlnek az iskolában, hogy támogassák a gyerekeket és jobb oktatási lehetőségeket kínáljanak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Tudj meg többet: https://www.ef.com/blog/globalclassroom/