Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

13 INDOK, AMIÉRT A TÉL VARÁZSLATOS

13 INDOK, AMIÉRT A TÉL VARÁZSLATOS

A téllel az emberek többségének “se-veled-se-nélküled” kapcsolata van – ha Facebookon be kellene hozzá állítani hozzá státuszt, azt jelölhetnénk, hogy “bonyolult kapcsolatban”. Kicsit olyan, mint egy rokon, akivel nem akarunk találkozni, de muszáj… Hiszen rokon. 🙂 De mind a kalandos kapcsolatban, mind a furcsa rokonnal való találkozásban megtaláljuk azt a kis szikrát, ami miatt élvezzük és szeretjük. Így van ez a téllel is… Nekünk ezek az okaink rá, hogy szeressük ezt az évszakot!

  1. LEGYEN HÓ

A hó ANNYIRA szép: mindent befed, mint egy bolyhos, fehér takaró és festőivé varázsolja a panorámát.A hó ráadásul sokkal jobb, mint az eső, mert nem ázunk el és igazán szórakoztató időtöltésekre ad lehetőséget, mint például a síelés vagy a hógolyózás. Próbáltál már esőgolyót gyúrni…? Én sem…

  1. HASÍTS A LEJTŐKÖN!

Imádok síelni! Akár síelsz, akár snowboardozol, akár szánkózol, rá fogsz jönni, hogy nagyszerű szabadidős program – sőt, sokkal jobb, mint a nyáron grillezni a melegben. Jól átmozgat, úgyhogy fontos kiadósan enni, hogy az energiaszited megfelelő legyen – és a nap végén pedig nem árt egy nagyot bulizni!

  1. RÉTEGEZZ!

Nincs is jobb alkalom a réteges öltözködésre: télen tulajdonképpen az összes ruhádat felveheted egyszerre, tekerj magadra pihe-puha sálat – és elő a bolyhos mamuszokkal! A tél a megfelelő évszak a hótaposóhoz – nem a legszebb, de olyan, mintha felhőkön lépkednél. És még nem beszéltünk a pufi kabátokról… Mintha egy hálózsákot vettél volna fel! A sapkák pedig megmentenek a frizurakészítéstől…

  1. ELŐ A FINOMSÁGOKKAL

Fondü vagy bármilyen más nehéz étel lényegében kötelező jellegű télen… Élvezheted a forró csokoládét, mályvacukorral és tejszínhabbal. Töltsd meg a gyomrod forrú levessel vagy sült gesztenyével és fahéjas sütivel. Házias, laktató ételekhez nem is lehetne jobb alkalom egy téli esténél – bár mikor lenne rossz ilyet enni? (Soha.) Így pedig elegánsan el is érkezünk a következő ponthoz:

  1. FELEJTSD EL A DIÉTÁT

Télen nem kell annyira félni pár plusz kilótól, hiszen a bikinitől elköszöntünk és szeretettel köszöntjük a poncsókat. Az étrendet ezentúl nevezhetjük annak, amit fitnessz körökben csak úgy neveznek “carb loading” – de ez így van rendben, természetesen erre vágyik az ember: egy vékony plusz réteg melegen tart, a természetes kiválasztódás nem ér utol. Az evolúció fantasztikus! 🙂 🙂

  1. BOROTVA…?

Na, azért a tél sem azt jelenti, hogy olyan szőrösnek kell lenni, mint a macskáknak, de a hosszú zokniknak és a réteges öltözködésnek köszönhetően kicsit leplezheted a kevésbé szigorú szőrtelenítési ütemterved… Ez szimplán tudomány: a szőrzet, ami melegen tart. Beleértve természetesen az arcszőrzetet is: szakállas férfiak? #óigen! A favágó megjelenés most nagy trend, és a szakáll meglehetősen sokolodalú az ünnepek során is: akaszthatsz rá díszeket, tehetsz bele virágokat vagy akár csillámport is.

  1. RELAX, FORRÓ VÍZ, SZAUNA

De tényleg, mutass valakit, aki ezeket tényleg élvezi a nyári időszakban… Egy forró jakuzziban ülve nézni a fényes csillagokat vagy befeküdni a szaunába, hogy átmelegedj – és növeld az immunrendszered teljesítő képességét. Ugye, hogy megéri a kinti hideg?

  1. A LEGRÖVIDEBB NAPOK

Tudom, sokan panaszkodnak miatta, de tudod mit? Valójában egy remek ürügy a lustálkodásra: nem kell szuper-hatékonynak lenni, mint nyáron, amikor a strandolás után el kell menni bevásárolni az esti grillezéshez, aztán pedig egész estén át a tűz mellett kell ücsörögni… Télen elég betakarózni és csipszet rágcsálva nézni a legjobb sorozatokat. Eeeez az élet! 🙂

  1. NINCS TÖBB GYÖNGYÖZŐ HOMLOK

Az önbizalomnak nagyon nagy pofont ad egy izzadságfoltos póló. Hidegebb idő = kevesebb izzadság = kevesebb szag, ami pedig örömhír azoknak, akik tömegközlekedéssel utaznak. Ez egy nyerő szituáció.

  1. ÖLELÉS! SOK SOOOK ÖLELÉS!

Ki nem szereti az ölelést? Tölts egy lusta reggelt a kedvenceddel – legyen az egy ember, egy állat vagy a laptopod. Erre nem alkalmas a nyár, hiszen nagyon hamar meleg lesz és a szikrázó napfénytől kipattan az ember az ágyból.

  1. FRISS LEVEGŐ!

Legközelebb, ha a hegyekben jársz télen, vegyél egy mély levegőt. Nem szennyezett a levegő (nincsenek allergiát kiváltó pollenek), így a friss oxigén olyan jólesik, mintha megnyerted volna a lottót vagy felfedezted volna, hogy tudsz repülni. Csodás érzés!

  1. MERÜLJ EL A PAPLANBAN

Könyvmolyok, örüljetek! 🙂 Nincs is jobb annál, mint a takaró alatt feküdni és elmerüli egy izgalmas könyvben. Vagy puha párnák között kuckózva nézni egy jó filmet. És soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy egy takaró-erődöt építs!

  1. NINCS TÖBB BOGÁR

Darazsak, szúnyogok és legyek – viszlát! Nem fogsz úgy ébredni, hogy az új szúnyogcsípések viszketnek. A szörp és a torta nem vonzza oda a darazsakat. És a legyeket sem kell hessegetni magad körül. Hajrá tél!

Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up