The latest on travel, languages and culture by EF Education First

13 INDOK, AMIÉRT A TÉL VARÁZSLATOS

A téllel az emberek többségének “se-veled-se-nélküled” kapcsolata van – ha Facebookon be kellene hozzá állítani hozzá státuszt, azt jelölhetnénk, hogy “bonyolult kapcsolatban”. Kicsit olyan, mint egy rokon, akivel nem akarunk találkozni, de muszáj… Hiszen rokon. 🙂 De mind a kalandos kapcsolatban, mind a furcsa rokonnal való találkozásban megtaláljuk azt a kis szikrát, ami miatt élvezzük és szeretjük. Így van ez a téllel is… Nekünk ezek az okaink rá, hogy szeressük ezt az évszakot!

 

 1. LEGYEN HÓ

A hó ANNYIRA szép: mindent befed, mint egy bolyhos, fehér takaró és festőivé varázsolja a panorámát.A hó ráadásul sokkal jobb, mint az eső, mert nem ázunk el és igazán szórakoztató időtöltésekre ad lehetőséget, mint például a síelés vagy a hógolyózás. Próbáltál már esőgolyót gyúrni…? Én sem…

 

 1. HASÍTS A LEJTŐKÖN!

Imádok síelni! Akár síelsz, akár snowboardozol, akár szánkózol, rá fogsz jönni, hogy nagyszerű szabadidős program – sőt, sokkal jobb, mint a nyáron grillezni a melegben. Jól átmozgat, úgyhogy fontos kiadósan enni, hogy az energiaszited megfelelő legyen – és a nap végén pedig nem árt egy nagyot bulizni!

 

 1. RÉTEGEZZ!

Nincs is jobb alkalom a réteges öltözködésre: télen tulajdonképpen az összes ruhádat felveheted egyszerre, tekerj magadra pihe-puha sálat – és elő a bolyhos mamuszokkal! A tél a megfelelő évszak a hótaposóhoz – nem a legszebb, de olyan, mintha felhőkön lépkednél. És még nem beszéltünk a pufi kabátokról… Mintha egy hálózsákot vettél volna fel! A sapkák pedig megmentenek a frizurakészítéstől…

 

 1. ELŐ A FINOMSÁGOKKAL

Fondü vagy bármilyen más nehéz étel lényegében kötelező jellegű télen… Élvezheted a forró csokoládét, mályvacukorral és tejszínhabbal. Töltsd meg a gyomrod forrú levessel vagy sült gesztenyével és fahéjas sütivel. Házias, laktató ételekhez nem is lehetne jobb alkalom egy téli esténél – bár mikor lenne rossz ilyet enni? (Soha.) Így pedig elegánsan el is érkezünk a következő ponthoz:

 

 1. FELEJTSD EL A DIÉTÁT

Télen nem kell annyira félni pár plusz kilótól, hiszen a bikinitől elköszöntünk és szeretettel köszöntjük a poncsókat. Az étrendet ezentúl nevezhetjük annak, amit fitnessz körökben csak úgy neveznek “carb loading” – de ez így van rendben, természetesen erre vágyik az ember: egy vékony plusz réteg melegen tart, a természetes kiválasztódás nem ér utol. Az evolúció fantasztikus! 🙂 🙂

 

 1. BOROTVA…?

Na, azért a tél sem azt jelenti, hogy olyan szőrösnek kell lenni, mint a macskáknak, de a hosszú zokniknak és a réteges öltözködésnek köszönhetően kicsit leplezheted a kevésbé szigorú szőrtelenítési ütemterved… Ez szimplán tudomány: a szőrzet, ami melegen tart. Beleértve természetesen az arcszőrzetet is: szakállas férfiak? #óigen! A favágó megjelenés most nagy trend, és a szakáll meglehetősen sokolodalú az ünnepek során is: akaszthatsz rá díszeket, tehetsz bele virágokat vagy akár csillámport is.

 

 1. RELAX, FORRÓ VÍZ, SZAUNA

De tényleg, mutass valakit, aki ezeket tényleg élvezi a nyári időszakban… Egy forró jakuzziban ülve nézni a fényes csillagokat vagy befeküdni a szaunába, hogy átmelegedj – és növeld az immunrendszered teljesítő képességét. Ugye, hogy megéri a kinti hideg?

 

 1. A LEGRÖVIDEBB NAPOK

Tudom, sokan panaszkodnak miatta, de tudod mit? Valójában egy remek ürügy a lustálkodásra: nem kell szuper-hatékonynak lenni, mint nyáron, amikor a strandolás után el kell menni bevásárolni az esti grillezéshez, aztán pedig egész estén át a tűz mellett kell ücsörögni… Télen elég betakarózni és csipszet rágcsálva nézni a legjobb sorozatokat. Eeeez az élet! 🙂

 

 1. NINCS TÖBB GYÖNGYÖZŐ HOMLOK

Az önbizalomnak nagyon nagy pofont ad egy izzadságfoltos póló. Hidegebb idő = kevesebb izzadság = kevesebb szag, ami pedig örömhír azoknak, akik tömegközlekedéssel utaznak. Ez egy nyerő szituáció.

 

 1. ÖLELÉS! SOK SOOOK ÖLELÉS!

Ki nem szereti az ölelést? Tölts egy lusta reggelt a kedvenceddel – legyen az egy ember, egy állat vagy a laptopod. Erre nem alkalmas a nyár, hiszen nagyon hamar meleg lesz és a szikrázó napfénytől kipattan az ember az ágyból.

 

 1. FRISS LEVEGŐ!

Legközelebb, ha a hegyekben jársz télen, vegyél egy mély levegőt. Nem szennyezett a levegő (nincsenek allergiát kiváltó pollenek), így a friss oxigén olyan jólesik, mintha megnyerted volna a lottót vagy felfedezted volna, hogy tudsz repülni. Csodás érzés!

 

 1. MERÜLJ EL A PAPLANBAN

Könyvmolyok, örüljetek! 🙂 Nincs is jobb annál, mint a takaró alatt feküdni és elmerüli egy izgalmas könyvben. Vagy puha párnák között kuckózva nézni egy jó filmet. És soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy egy takaró-erődöt építs!

 

 1. NINCS TÖBB BOGÁR

Darazsak, szúnyogok és legyek – viszlát! Nem fogsz úgy ébredni, hogy az új szúnyogcsípések viszketnek. A szörp és a torta nem vonzza oda a darazsakat. És a legyeket sem kell hessegetni magad körül. Hajrá tél!

Share this post

Latest post from Travel

Stay Informed

Receive all the latest news and posts from Innovation Voice straight into your inbox

or get the rss feed

Thank you!

You are now subscribed. We’ll see you soon.