Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

5 NYARALÓHELY AHOL ÉLNi IS NAGYSZERŰ LEHET

5 NYARALÓHELY AHOL ÉLNi IS NAGYSZERŰ LEHET

Fordult már elő veled, hogy azon gondolkoztál nyaralás közben: ’ Ó, Istenem! Mennyire meg tudnám szokni az itteni életet. ’ ? Álmodoztál már róla, hogy az óceánt nézed egész nap az év minden napján? Nekünk ismerős ez az érzés. Rengeteg olyan város létezik amelynek két féle vonzereje van: az idilli környezet tele izgalommal, hogy kísértésbe hozzák az utazókat a nyaralás során és még sok minden más is ami odacsalja a nyaralókat akár hosszabb időre is.

Valójában ezek a nagyszerű városok nem csak nyaralásra szolgálnak – megmutatjuk azt az 5 legjobb nyaralóhelyet, ahol nagyszerű lehet élni is. Figyelem: ettől a poszttól elkezded majd keresni az útleveled ( és meglehet, hogy a munkahelyedről is kilépsz).

1.   San Diego, USA

Ha keresed a Napot, a homokot és a szöfözést akkor az USA nyugati partján fekvő San Diego nagyszerű helyszín lehet, hogy pihenj egy pár hétig. De ki mondta, hogy ezt a pihenő életmódot csak a vakáción lehet élvezni? San Diego-ban minden meg van ami a stressz-mentes élethez szükséges. Csatlakozz a dél kaliforniai jógaórákhoz, menj a belvárosba és ízleld meg az autentikus mexikói ételeket, túrázz egyet a hegyekben vagy fedezd fel a bor völgyeket a hétvégén. Plusz az egész éves fantasztikus hullámzás tökéletes a szörfözéshez.

2.  Miami, USA

Legyél részese a legmenőbb strandi hangout-oknak és találd meg a helyedet a stílusos Miami-ban. A végtelen tengerpart, vásárlási lehetőségek és több száz trendi bár vár rád, hogy kipróbáld őket Miami-ban, ahol egész évben hét ágra süt a nap. Miami tökéletes, ha bélyegekkel szeretnéd kitölteni az útleveledet: A nemzetközi reptér ott van a köszübön, a Karib-térség és Dél-Amerika is könnyen megközelíthető, ugyanúgy a többi amerikai város is, vagy ha esetleg villásreggeliznél New York-ban, csupán 3 óra repülés és már ott is vagy.

3.  Vancouver, Canada

Vancouver várja azokat, akik szeretik az aktív pihenést, és szuper egészséges életmódot is kínál. Tartsd az adrenalin szintedet megfelelő szinten a végtelen sport és szabadtéri lehetőségekkel. Nem számít az évszak, a síeléstől, a hegyikerékpározáson át a kajakig mindent megtalálsz itt. A helyiek hihetetlenül barátságosak (klasszikus kanadaiak), úgyhogy lehetsz te akár a az új srác is a házban, mindenképpen meleg fogadtatásban lesz részed. Akár néhány hetet, akár egy évet maradsz Vancouver-ben, hidd el az agyad és a tested is hálás lesz neked.

4.  Sydney, Australia

A kultúra-vámpírok mindig elfoglalják Sydney-t: az események az Opera házban egy új, fiatal, felvirágzó zenei életet adhat neked. Bőven vannak különböző kreatív munkalehetőségek, innovatív és előrelépő iparágak, a világszínvonalú strandok pedig csak egy kőhajításnyira az irodáktól, így munka után egyenesen az óceán partra mehetsz, ahol el tudsz tölteni egy kellemes estét. Csatlakozz a többi korán kelőhöz, akik elkapnak egy-két hullámot még munka vagy iskola előtt. Egész évben viselj flip-flop-ot, látogass el új éttermekbe, hiszen minden hónapban fel-fel bukkan egy újjabb kiváló. Ha szereted az ázsiai konyhát, ez a hely pont neked való.

5.  Auckland, New Zealand

Nem tagadom, hogy: Új-Zéland az a hely, ahol visszatérhetsz a természethez. Mikor vándorolgatsz Auckland kikötőjében próbáld ki a bárokat és kávézókat, töltsd napjaidat a megrendítően szép tájak felfedezésével mind az északi és déli szigeteken. A vulkáni csúcsokat barangold be két lábon, miközben a csodálatos partvonal könyörög,hogy fedezd fel kajakkal. Számos kempingezési lehetőség van, soha nem vagy messze egy kis elhagyatott helytől, ahol ki tudsz kapcsolódni. Ha egy olyan helyet keresel, ami tele van élettel és jóléttel, nincs jobb hely, hogy megnyomd a reset gombot.

Tanulj angolt külföldön ezen helyszínek egyikén!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up