Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

BERLIN 5 LEGJOBB KÁVÉZÓJA

BERLIN 5 LEGJOBB KÁVÉZÓJA

Nem mondhatjuk, hogy Berlinben kevés lenne a kávézó. A fiatalos, laza, gyönyörű város a kisboltok melegágyává vált, így azok, akik egy mozgalmas nap után szeretnének beülni egy kicsit pihenni, bővelkednek a lehetőségekben.

Ha Berlinbe mész, biztos, hogy rengeteg időt fogsz tölteni sétálással, kerékpározással és a város különböző oldalainak felfedezésével – kelettől nyugatig, a hipster mennyország Prenzlauer Bergtől a kereskedelmi központ belvárosig. Ez elég fárasztó, ezért azt javasoljuk, hogy állj meg pihenni egy (vagy több) kis kávézóban. Hidd el, megéri, mert a bokszutca szünet után újult erővel vághatsz neki a kalandozásoknak.

Minden további nélkül, vágjunk bele a mi kedvenc kávézóink listájába.

1. CAFE FLEURY

Ki gondolná, hogy a német központban találkozhatsz egy francia beütésű kávézóval? Pedig a Cafe Fleury pont ilyen. A város egyik legaranyosabb, legkényelmesebb helyéről beszélünk, barátságos kiszolgálással, alacsony árakkal, és természetesen remek kávéval, illetve reggelizni, sőt, akár ebédelni is tökéletes, nem is beszélve az elragadó kis édességekről, amiket megehetsz, hogy kitöltsék a főétkezések közti időt – mert tudjuk, az estebéd igenis szükséges. Kora reggeltől késő estig bármikor meglátogathatod, és kiülve nézheted Berlin belvárosának életét.

2. DISTRIKT COFFEE

Szintén a belvárosban található a Distrikt kávézó. Gyönyörű minimalista stílusával kilóg a környezetéből, ráadásul itt szolgálják fel a város egyik legjobb kávéját. Itt is van lehetőséged reggelizni (müzli, palacsinta, tojás, avokádós pirítós – nevezd meg, van), méghozzá nagyon kellemes áron. Légy óvatos, ha a koffein nem jó barátod, emeld ki, hogy gyengén kéred a kávét, mert szeretik elég erősre csinálni.

3. BONANZA

Ha olyanoknál szeretnél kávézni, akik nagyon komolyan veszik a kávékészítést, mint mesterséget, a Bonanza a te kávézód, és ha te is komolyan veszed a kávédat, akkor nem lehet kifogásod, kötelező helyszín. A Bonanza a Mauer Park mellett található, ami azt jelenti, hogy nyaranta minden vasárnap berlini lakosok özönlenek a parkba egy jó karaokére. Ha bevállalós vagy, akkor te is belevághatsz.

4. KASCHK

A kicsit skandináv, kicsit hipster beütésű Kaschk a belváros egy igen fiatal gyereke. Mind nappal, mind az este megéri betérni, mert nem csak a kávéjuk, de a csapolt sörük is remek. A kávé olcsó, a wifi még inkább, hisz ingyen van, a környék pedig király, szóval kihagyni tilos.

5. CONCIERGE COFFEE

A Spreetől délre, egy eldugott apró (15 négyzetméteres) kincs a Concierge. A kávéjuk isteni, és az ételeikre sem lehet panasz. Ha le akarsz nyűgözni egy helyit a te helyismereteddel, vidd el őket ide, valószínűleg ők se hallottak még róla. A mi ajánlatunk: flat white, almás pitével – nem fogsz csalódni.

Images by: top: Matt Biddulph (Flickr/Creative Commons), middle (from top left to bottom right): Smart-travelling.net, Tomislav Medak (Flickr/Creative Commons), Alper Cugun(Flickr/Creative Commons), Igor Swarzmann (Flickr/Creative Commons)

Nézd meg berlini iskolánkat!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up