Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

A LEGJOBB FALATOK BOSTONBAN: ÉTELEK ÉS HELYSZÍNEK

A LEGJOBB FALATOK BOSTONBAN: ÉTELEK ÉS HELYSZÍNEK

Boston városa nagyon sok mindenről ismert: a lelkes sportrajongóiról, az óriási közlekedési dugóiról illetve az egyedülálló amerikai akcentusáról is. Valamilyen okból kifolyólag a bostoni konyhát azonban nem szokták megemlíteni ezen a listán pedig nagyon meghatározza a város képét, hiszen valami elképesztően finom ételeket készítenek. Számtalán kulináris élvezetre bukkanhatunk itt, összegyüjtöttük Neked, hogy miket nem szabad kihagyni!

KÓSTOLD MEG A TENGER GYÜMÖLCSEIT

A meleg nyári hónapokban a bostoniak a vízhez látogatnak. Kajakoznak a Charles folyónál, vitorláznak a bostoni kikötőben vagy Cape Cod-ba menekülnek egy strandolós hétvégére. Az állandóan megújuló óceán a legfrissebb tengeri ételeket hozza a városba.

Első nekifutásra mondjuk egyél egy kis nyers osztrigát kagylóhéjból a Creek Oyster bárban vagy egyél egy kis ráklábat a parton a The Barking Crab-ben. Ezután már jöhet a New England kagylós halászlé. Ez a krémes leves (ami már nyilván felülmúlja a paradicsom alapú Manhattan kagylólevest) szerepel a legtöbb étlapon. Az igazi ízekért látogass el a Quincy Marketbe és rendelj egy halászlevet cipóban a Boston Chowda étteremben. Az étel mindig jobban esik, ha valójában is azt eszed amit rendeltél.

Hogy kerek legyen a történet mindenképp látogass el a North End környékére és iratkozz fel a hosszú várólistára a Neptun Oyster étteremben. Nem szeretsz várakozni? Igérem rájössz, hogy megérte amint az első vajas falatod ízleled a híres homár tekercsből.

ÉLVEZD AZ OLASZ KONYHÁT

A North End nem csak a homár tekercseiről híres, ez a környék volt az ahol Bostonban először letelepedtek az olasz bevándorlók és büszkélkedtek a legjobb ételeikkel. A fokhagyma illata a szűk utcákon egy különleges varázst ad a negyednek. Várakozz a sorban egy asztalra a Giacomo’s étteremben ahol a legjobb olasz tésztákat kóstolhatod, vagy állj be a sorba a Pizzeria Regina-nál és rendelj egy hagyományos szelet kenyeret sajttal. Étkezés után térj be egy kis desszertre a Mike’s Pastry-ba ahol a péksütemények mellett megkóstolhatod a hagyományos olasz cannolit is.

A North End lakói imádják az ételeket és a jó bulikat. Egész nyáron külöböző fesztiválok és vallási ünnepek váltják egymást. Szent Antal ünnepe az egyik legnagyobb ünnepségnek számít, zene, karneváli játékok és persze rengeteg étel. Bódéról-bódéra kóstolhatunk ételeket a kolbászoktól egészen a desszertekig.

ÖBLÍTSD LE EGY JÓ SÖRREL

Minden 21 éven fölöttinek rengeteg vacsora utáni elfoglaltságra van lehetősége az Irish neighborhood-tól kezdve (Dél-Boston) egészen a Murphy’s Law-ig vagy akár az L Street Tavern ahol a Good Will Huntingot forgatták. Dél-Bostonban (vagy ahogy a helyiek hívják “Southie”-ban) mindeképpen érdemes ellátogatni a St. Patrick’s napra amelyre látogatók érkeznek a világ minden tájáról. A képen látható Harpon sörfőzdénél körbe is vezetik a látogatókat az üzemben St. Patrcik napon illetve az Octoberfesten és a látogatás során a résztvevők élvezhetik a zenét illetve a söröket, valamint jelmezbe öltözhetnek és programokon vehetnek részt.

Képek fentről haladva: Clarissa Eyu, Flickr / Creative Commons, Massachusetts Institute of Travel and Tourism, Flickr / Creative Commons, Amy Gizienski, Flickr / Creative Commons, Dave Levy, Flickr / Creative Commons

TANULJ VELÜNK ANGOLUL BOSTONBANTUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up