Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

5 KIHAGYHATATLAN LONDONI PIAC

5 KIHAGYHATATLAN LONDONI PIAC

London piacaiból sosem lehet elég, ezek (is) mutatják a város sokszínűségét. A modern és hipster helyektől a sok századnyi Londont meglátott városrészekig, mindennapi csecsebecséktől a furcsa és érdekes dolgokig, ételek, díszek, te döntesz, de ami biztos, hogy nem fogsz unatkozni. Megkóstolhatod az egész világot egy-egy piacon, találhatsz olyan ruhákat, amikről azt hitted, csak a filmekben léteznek, és olyan apróságokat vehetsz, amik jól mutatnak majd valamelyik polcodon – és biztos, hogy nem lesz odaillő egyik sem, de ez a varázsuk. Ha engem kérdezel, egy londoni utazás sem teljes egy hosszú piacozás nélkül – hétvégi programnak is kiváló, ha nem akarsz 3 órát sorban állni valami múzeumhoz. Ne is húzzuk tovább, itt az öt általunk legjobbnak talált londoni piac.

1. BOROUGH MARKET

A város legmagasabb felhőkarcolójának árnyékában terül el – szó szerint – a Borough Market. Ahogy a rusztikus piac sorain sétálunk, gyorsan feltűnik, hogy ezek nem átlagos kajás bódék. Az egész világ benne van a piacban, ahol a pultokon az ételek többgenerációs receptekből készülnek, vagy épp teljesen újító jellegűek. A levegő teli van a hívogató illatokkal, amiket a friss áruk ontanak magukból, és ezek az illatok segítenek eldönteni, mit is (v)egyél. A piacot szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton, reggeltől késő délutánig lehet látogatni

2. PORTOBELLO ROAD MARKET

Soha nem tudhatod, mit találsz a 200 éves Portobello Road Market kétmérföldes útján. Igazi kincsek bujkálnak a standokon, ráadásul a szombat az antik ritkaságok napja. A piac keresztül vág Notting Hillen (nyugat London), a város egyik legtrentibb részén. A régmúlt apróságain kívül friss gyümölcs és zöldség, valamint a következő szezon ruhái várják a vásárlókat.

3. COLUMBIA ROAD FLOWER MARKET

Színezd be a napodat London híres virágpiacával! A Columbia Road Flower Market a város keleti részén fekszik, és olyan csokrokat árul, amik biztosan megtöltik illatukkal a szobádat. De ha nem vagy az a virágos fajta akkor sem kell csüggedned, mert a piacra független kereskedők is érkeznek, akik saját készítésű ékszereket és műtárgyakat, valamint rengeteg mást is áruba bocsájtanak.

4. BRICK LANE MARKET

Furcsa, barátságos, teljesen egyedi – mindenkinek más a benyomása, miután a Brick Lane Market vásárlója lett. A piac minden vasárnap életre kel, hogy a standok eladhassák a furcsábbnál-furcsább termékeiket. Ha ide indulsz, tudjuk, hogy nem tudjuk, mit fogsz találni – csak egyben vagyunk biztosak: éhesen nem szabad vásárolni, szóval indulás előtt egyél a környék valamelyik ázsiai éttermében.

5. CAMDEN PIACAI

Camden piacai – nem véletlen a többes szám. A Camden Market, Camden Lock Market és a Stables Market alkotja ezt a piacegyüttest. Ha London kreatív, funky szelleme érdekel, ne hagyd ki. A standok és butikok itt tele vannak érdekes és titokzatos portékákkal. Ha ki akarsz tűnni a tömegből, vagy teljesen új ruhásszekrényt szeretnél – akár képletesen, akár szó szerint – ez a neked való hely. Ha csak valami finomságra vágysz, akkor is megéri betérni, hiszen az utcai ételek egész tárháza vár.

Images by: James_London, Flickr/Creative Commons, Garry Knight, Flickr/Creative Commons, [Duncan], Flickr/Creative Commons, Linda Hartley, Flickr/Creative Commons,Garry Knight, Flickr/Creative Commons

Fedezd fel LondontTUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up