Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

6 DOLOG AZ INGYEN SZÓRAKOZÁSHOZ LONDONBAN

6 DOLOG AZ INGYEN SZÓRAKOZÁSHOZ LONDONBAN

London drága. Nagyon. Épp ezért nem meglepő, ha valaki budget utazást szeretne szervezni. Ha te is ilyen vagy, akkor segítünk, hogy ne kelljen két kézzel szórni a pénzt a mindenféle programra.

1. ÉRTÉKELD A KLASSZIKUSOKAT

London tömve van építészeti remekművekkel – modern és történelmi épületekkel egyaránt. Semmibe sem kerül elmélyedni a Szent Pál Székesegyház, a Royal Albert Hall, vagy a Nelson’s Column szépségében. Ajánlunk továbbá egy sétát a Temze mentén. Miért? A London Eyeról, bár tökéletes a kilátás a Big Benre és a Parlamentre, a Tower of London és a Bridge of London nem látszik, mivel a Shard kitakarja. Hogy megspórolj magadnak egy hosszú sort és egy halom pénzt, sétálj végig a folyó mellett, így megnézheted ezeket a remekműveket, és ha még a barátnődet/barátodat is viszed, nagyon romantikus tud ám lenni.

2. VESSZ EL

London is a great city to wander by foot, with each neighborhood feeling like a walking photoshoot. The city’s streets are a patchwork of architectural gems that hide stylish boutiques, quaint cafes and delicious restaurants.  Every area has its own distinct charm. The East End bursts with trendy bars and delicious street food, the affluent West boasts grand architecture and great shopping, while the hip district of Camden is a haven for creative minds and concert-goers. London utcái úgy érződnek, mintha mindig egy beállított fotón lennél. Az épületek stílusai annyira vegyesek, hogy pár perc alatt végigsétálsz a teljes művészettörténet tananyagon. És nem csak az épületek, hanem a bennük bujkáló üzletek és kávézók is érdekesek lehetnek – bár egy vásárlás már kicsúszik az ingyen kategóriából. Minden kerületnek megvan a maga bája, az East End tele van trendi bárokkal és elképesztően jó utcai kajaárusokkal, Camden a kreatív és koncertjáró embereknek való, míg a West End az épületek és a shopping miatt érdekes – persze nem a Nyugati-pályaudvar mellettire gondolunk.

3. FEDEZD FEL A PIACOKAT

London is awash with a diverse array of markets. Venturing through the renowned food, flower and antique markets allows you to experience the city’s international heartbeat. Wander among the vivid smells and colors of Borough Market, London’s premier food market, view unique products at Portobello Road’s vibrant antique stalls or roam along Brick Lane’s bustling and eclectic Sunday market for fun, cheap days out. London bővelkedik a piacokban, Még ha nem is veszel semmit, akkor is érdemes kilátogatni párra, hiszen teljesen egyedi élményt nyújtanak. Hogy csak néhányt említsünk, a Borough Market, a Portobello Road Market, a Columbia Road Flower Market, a Brick Lane Market, és Camden piacai – mind megér egy próbát.

4. MÚZEUMOZZ

Az Egyesült Királyság fővárosa telis tele van múzeumokkal – és a legjobb, hogy nagyrészük ingyenes. Dínócosntvázakat nézegetni a National History Museumban, vagy megcsodálni da Vinci műveit a National Galleryben nem fáj semmibe. Sőt, a British Museum, a Tate Modern és a Tate Britain is ingyenes.

5. NÉZZ SZÉT A PARKOKBAN

London Royal Parkjai tökéletesek egy mozgalmas nap után. Akár piknikezni, fotózkodni, chillelni, vagy pelikánt etetni akarsz, megtalálod a neked megfelelő helyet. A St James’s Park a Downing Street és a Buckingham Palota közt terül el, a Regent’s Parknak állatkertje van, a Greenwitch Park csillagvizsgálója pedig egy időutazásra invitál.

6. NE FELEDD, KIRÁLYI SZÉKHELYEN VAGY

Egy királyság fővárosában jársz, miért hagynád ki az ehhez kapcsolódó látványosságokat? A Buckingham Palota őrségváltása nagyon népszerű, ha Londonban vagy, muszáj látnod. Ha bringás vagy, próbáld ki a Boris Bikeot (a londoni közösségi biciklit), és vedd célba a Kensington Gardenst és a Kensington Palotát, ahol Cambridge hercege és hercegnője, valamint George herceg lakhelye.

Images by: top: Miguel Mendez, Flickr / Creative Commons, top left to bottom right: Morten Diesen, Flickr / Creative Commons, Richardjo53, Flickr / Creative Commons, deepstereo, Flickr / Creative Commons, Saadick Dhansay, Flickr / Creative Commons.

Ismerd meg londoni iskolánkat!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up