Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

7 REJTETT GYÖNGYSZEM PÁRIZSBAN

7 REJTETT GYÖNGYSZEM PÁRIZSBAN

Ó Párizs, nincs is annál kifinomultabb, mint a csillogó butikokkal és díszes fodrász szalonokkal teli történelmi utcákon végigsétálni – ugorj be az egyikbe begöndöríteni a hajad. De mivan akkor, ha ennél megnyugtatóbb programot szeretnél? Valami olyat, amihez ráadásul még bankot sem kell rabolnod? Megkérdeztem néhány párizsi diákot a kedvenc rejtett helyéről, és egy exkluzív listát sikerült összehozni, amit olvasni és meglátogatni egyaránt örömöt jelenthet. És siess, mert ezek a rejtett gyöngyszemek valószínűleg nem sokáig maradnak rejtve…

  1. THE FROG & ROSBIF

A “rosbif” egy franciás változata a “roast beef”-nek ami ugye az Egyesült Királyság szimbolikus étele, valamint egy minden nap használt kifejezés a britek között. Kombinálva a franciák által használt becenevét a békáknak (felthetetően a békacombhoz kötődő érzelmeik miatt) ennek a nyugodt pubnak a neve meglehetősen leírja, amit várhatunk tőle: barátságos, egyedi illetve sajátos. Nem is csoda, hogy egy teli találatnak számít a francia és a külföldi diákok körében is.

  1. BERCY VILLAGE

Réges-régen, amikor még a Bercy kerület egy hatalmas borpiaci funkciót látott el a történelemben, még a legrangosabb kerületek is irigykedtek rá. Ma már egy aranyos bevásárló kerületnek számít, amely inkább hasonlít egy kissebb falura saját élettel. Ideális hely a barátokkal lógáshoz, vagy egy fagyihoz a nyári napon.

  1. BASTILLE

Habár Saint-Michel-t régóta a párizsi szabadtéri élet legkirályabb helyszínének tartották, az ádáz rivális Bastille-nak gyorsan sikerült elhódítania a koronáját. Itt élvezheted a frissitő italokat a macskaköves utakon, amik a város egyik legikonikusabb körforgalmának környékén vezetnek. A környező utcákat elöntötték a kávézók és az éttermek, amelyek minden ízlésnek és pénztárcának megfelelnek.

  1. PARC DE LA VILLETTE

Északra, a város szélén, a 19. kerületben találhatod a nagy kiterjedésű Parc de la Villette-t, amely a City of Science and Industry otthona, valamint a szabadtéri mozi, számos étterem és sok nyitott tér ad lehetőséget a relaxálásra.

  1. BUTTES CHAUMONT

Sétálj át ezen a lélegzetelállító parkon, és ne felejtsd el: Párizs közepén vagy! A központja ennek a lenyűgöző külső térnek egy domb egy tó közepén, amelyen egy világítótorony található. Tényleg nagyon mesébe illő. Ez egy népszerű hely piknikezésre, barátokkal lazulásra vagy csak a nyári napsütés élvezésére.

  1. PISCINE JOSEPHINE BAKER

Szükséged van egy kis lehülésre a nyáron? Randizz barátaiddal a Josephine Baker medencénél, ami Párizs egyik legjobb uszodájának számít. Nem csak azért, mert a tetejét lenyitják nyáron és máris küldtéri medence lesz belőle, hanem azért is, mert gyakorlatilag a Szajnán úszik!

  1. LES HALLES

A Szajnától északra található terület neve megegyezik az érdekes kinézetű bevásárlóközpontéval, amely benne található, illetve a párizsi vagány gyerekek egyik kedvenc találkozópontja. Vásárolni, vacsorázni, vagy csak egy kávéval ülni és bámészkodni (a legjobb hely Párizsban).

A képet készítette: Zylenia, Flickr / Creative Commons

Fedezd fel velünk Párizst!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up