Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

MIT CSINÁLJ RÓMÁBAN: 10 REJTETT KINCS

MIT CSINÁLJ RÓMÁBAN: 10 REJTETT KINCS

Az örök várost említve a legtöbbünknek az a kép ugrik be, ahogy egy csillogó tűzpiros Vespán a Colosseum mellett száguldunk el és a szél fújja a hajunkat.

De mi van, ha mi többet szeretnénk látni, mint a Colosseum, a Trevi szökőkút és a többi hagyományos turistalátványosság. Most megmutatjuk neked Róma egy rejtett, még nem ismert oldalát: mondjuk,  egy jó tésztát, ami csöpög a carbonara szószban vagy esetleg a legjobb Nutella fagylaltot, amit valaha ettél (ez így van). Kell ennél többet mondanom?

Ahhoz, hogy segítsünk neked megtalálni ezeket a drágaköveket, összeállítottunk egy listát, élvezzétek!

1. CACIO E PEPE

Ez a trattoria a Prati környékén található, a helyiek közt nagyon kedvelt helyszínnek számit. Egy római tésztaételről kapta nevét, a cacio e pepe (aminek egyébként szó szerinti jelentése: sajt és paprika).  A carbonarajukért is érdemes benézni hozzájuk: ízletes pancetta, sűrűn örvénylő, tejszínes mártással leöntve. Ezek után soha nem leszel képes ugyanúgy enni a tésztát, ahogy eddig…

2. TITKOS KULCSLYUK AZ AVENTINE HEGYEN

Ha felsétálsz az Aventine hegyre, egy impozáns műemléket találhatsz – nehéz vasajtóval. Kukucskálj be a kulcslyukon. Sajnos ennél többet nem árulhatok el,hiszen az tönkretenné az élményt, de annyit elmondhatok, hogy lenyűgöző a látvány.

3. L’ETABLÍ

Ezt az étterem-gyöngyszemet érdemes felkeresni a Piazza Navona mögött. Ínycsiklandozó lasagna, tökéletes borral szervírozva, mindezt egy eklektikus és meghitt környezetben. Otthon érezheted magad miközben felfedezed Olaszország legjobb fogásait.

4. MERCATO MONTI

Ez a trendi piac Róma egyik legmenőbb városrészén található. Egy kincsesláda tele vintage és új kiegészítőkkel, ruhákkal és művészettel. Áss, hogy megtaláld a tökéletes szuvenírt az utazásodról!

5. AZ IL VITTORIANO’S LIFTJE

Szemben a Piazza Veneziaval az Il Vittoriano emlékművet látod (ahogy a helyiek hívják az “esküvői tortát”, majd meglátod, miért) A Vittoriano emlékművön belül egy üveglift visz fel a panorámateraszra, ahonnan a legszebb kilátás nyílik Rómára.

6. GIOLITTI FAGYLALT

Nem gondoltad komolyan, hogy elflejetem a fagylaltot, ugye? Giolitti a helyiek és a nem helyiek között egyaránt híres, hiszen a fagylaltja mennyei. Megtalálhatod itt a gazdag és zamatos ízeket is, mint például a fehércsoki és a nutella,  de több nyári íz közül is válaszhatsz, legyen ez a málna vagy akár a pisztácia.

7. VOY ÉTTEREM

Ha egy brunchot keresel a római kavalkádban, akkor irány a Voy étterem! Ez a helyiek közt dédelgetett helyszín, a vasárnapi brunchok tökéletes ételeként, kiadós adag tésztával és krémes desszertekkel várja a látogatóit.

8. FATAMORGANA

Oké, szóval itt egy másik fagyizó, de ez már határozottan nem számít szokványosnak. A Fatamorgana hihetetlen, friss alapanyagokból készülő, krémes fagylatot kínál, de szokatlan ízekben. A jégkrém olyan ízekben jön, mint a sárgarépa torta, citrmos túró, és ígen még mohito és feketecseresznye ízű is van. Örülni fogsz, ha megállsz itt egy fagyira.

9. MERCATO CAMPO DE’ FIORI

Ez az élelmiszerpiac a helyiek és a turisták között is egyaránt népszerű és minden reggel megnyit. Ha el akarod kerülni a tömeget, érdemes korán érkezni.  A színes gyümölcsök és zöldségek közepette lehetőséged adódik megkóstolni az olajos szavasgombát, valamint a bársonyos balzsamecetet is.

10. SANT’EUSTACHIO IL CAFFÉ

Mi lehetne jobb módja egy nap elkezdésének, mint egy cappuccino elfogyasztása ebben a neves kávézóban. A frissen őrölt kávé illatát már mérföldekről érezni lehet. A cappuccinók tökéletesek, a tej és a tejhab mértéke hibátlanul kiegyensúlyozott. Igyál egyet, és máris készen fogsz állni, hogy meglátogasd az összes tippünket 1-től 9-ig.

Olasz nyelvtanulás Rómában?TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up