Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

TANULJ MEG AZ 5 NYELV KÖZÜL EGYET, HOGY KITŰNJ A TÖMEGBŐL

TANULJ MEG AZ 5 NYELV KÖZÜL EGYET, HOGY KITŰNJ A TÖMEGBŐL

A legtöbb ember keres egy új nyelvet amit megtanulhat, de az angol nyelv még mindig az első választás – és jó okkal.  A diplomácia, az üzleti élet és a népi kultúra fő nyelve, amit jelenleg kb. 1,5 milliárdan beszélnek, tehát az angol tényleg a „világ nyelve”. De az angol nyelv mellett milyen más nyelvek segítenek az előrejutásban?

Itt van 5 másik nyelv, nem fontossági sorrendben:

1. MANDARIN KÍNAI

A világ legnagyobb gazdasága 2015 óta Kína amely egy létfontosságú üzleti partnere a legtöbb országnak a világon. Ha az USA-ból, Európából vagy Ausztráliából származol – alapvetően egy ember vagy a bolygón! – valószínűleg észrevetted, hogy Kína jelentősége diplomáciai és kereskedelmi fronton exponenciálisan nő.  Az óriási gyártási képességek mellet, az ország hatalmas lakossága azt jelzi, hogy az ország egyre fontosabb felvásárlójáva válik a világ minden tájáról importált áruk által, különösen a zöld eneria területén. Ha Ázsiában szeretnél dolgozni elengedhetetlen, hogy megtanulj kínaiul, így tudsz majd beszélgetni minden hatodik emberrel a bolygón ( ez közel 1 milliárd anyanyelvűt jelent ) a saját nyelvén. Ne feledd: annak ellenére, hogy hihetetlenül összetett a kiejtése, a mandarin kínai viszonylag egyszerű nyelvtani szerkezeteket használ, nincs igeragozás, nem tesz különbséget a nemek és a számok között: ez bónusz minden nyelvtanulónak!

2. FRANCIA

A francia nem maradhat ki, még mindig ott az elsők közt szerepel a stratégiai nyelvtanulók számára. Franciaország Európa egyik idegenforgalmi csomópontja, így a francia igen jó választás a turizmus területén, mind az idegenvezetőknek, hotel menedzsereknek és mindenki másnak aki hasonló iparban dolgozik. Azoknak kifejezetten jó, ha tudják a franciát, akik államtudományt tanulnak vagy érdeklődnek a diplomáciai munka iránt, hiszen ez a hivatalos nyelve az ENSZ-nek, Európai Uniónak, Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, valamint több nemzetközi hivatalos szervezetnek is. Ezen felül sok szub-szaharai afrikai beszéli még a franciát, így még több nemzetközi lehetőséget nyit meg. Már beszélsz angolul vagy a spanyolul? Azt mondják sok a hasonlóság, így bizonyára könnyebben fog menni a francia nyelv tanulása.

3. SPANYOL

A spanyol nyelv tanulásával nem tudsz kitűnni Amerikában, mivel az emberek 12%-a beszéli ezt a nyelvet, de egyáltalán nem  haszontalan nyelv, mint második nyelv. 21 országban a spanyol az anyanyelv, így a második legszélesebb körben beszélt nyelv a kínai után. Ez is egy hivatalos nyelv az ENSZ-nél, Kereskedelmi Világszervezetnél, valamint az észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodásnál és minden bizonnyal hozzá kell adniuk az önéletrajzaikhoz ezt a nyelvet a jövő diplomatáinak, politikusaiknak, a bevándorlásban dolgozóknak, és az utazás és turizmus szakon dolgozóknak. Eltekintve attól,hogy egyszerű elutazni Közép és Dél-Amerikába, tudván, hogy a spanyol nyelv Európában is nagyszerű, mivel számos európai beszéli,mint második vagy harmadik nyelvet.

4. NÉMET

A német – szintén hivatalos nyelv Ausztriában, Svájcban, Luxemburgban és Liechtensteinben is – a legszélesebb körben beszélt nyelv, az uniós emberek 18%-a beszéli anyanyelveként. Egyértelmű, hogy Németország  igen nagy szerepet játszik az európai gazdaságban, mivel tömegesen exportál gyógyszereket és autókat. A multinacionális vállalatok számára egyre nagyobb lehetőségeik vannak idegen nyelvet tanulni, hiszen a németek szerte a világon tanítanak középiskolákban. Tény és való,hogy a diákok 68%-a japán. Egy kényelmesebb szempontból a németek a világ egyik leglelkesebb turistái. Tekintettel a jó jövedelmükre és a tisztességes szabadságukra, nem csoda,hogy a németek természetes világjárók: és természetesen a dollárjaik egyenesen a külföldi idegenforgalmi ágazathoz érkezik, ami azt sugallja,hogy bőven vannak lehetőségeik a németül beszélőknek világszerte.  Szükséged van egy másik okra? A világon az egyik legjobb életszínvonal Svájcban van, méghozzá azokon a területeken, ahol a német nyelvet beszélik.

5. PORTUGÁL

Több, mint 200 millió embernek a portugál az anyanyelve ( mely 2050-re 335 millióra fog nőni ), 11 országban és régióban beszélik a portugál nyelvet, beleértve számos afrikai nemzetet, mint Goát (India), Portugáliát és Brazíliát. Tekintettel arra, hogy Brazíliában rendezték az Olimpiai Játékokat, ez a dél-amerikai óriás tagadhatatlanul növekvő erő. A hozzáértők szerint, ha beírod az önéletrajzodba a brazíliai portugál nyelvet, az nagy stratégiai előrelépést jelenthet – nem beszélve a napsütésről, ételekről és a szambáról a napfényes Brazíliában! Szeretnél több inspirációt? A portugál nyelv nem különösen nehéz azoknak, akik mondjuk románul beszélnek, az angol anyanyelvűek pedig általában figyelmen kívül hagyják a spanyol és a francia nyelvet. Mit jelent ez? Kevesebb verseny és több dicsőség!

Tanuld meg valamelyiket velünk!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up