Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

VICCES TÉNYEK A NYELVEK EURÓPAI NAPJÁRÓL

VICCES TÉNYEK A NYELVEK EURÓPAI NAPJÁRÓL

Abban az esetben, ha egy jó indokot keresel a bulizásra nem kell tovább keresned, fel a partyszettel: Szeptember 26.-a a Nyelvek Európai Napja- egy nap ami kicsit olyan mint a karácsony a nyelvek rajongói között egy 800 milliós kontinensen.

Az agykapacitásod biztosan növeli, ha olyan elképesztő barátaid vannak a világ minden tájáról, akik több mint egy nyelvet beszélnek.

TÖBB MINT 200 NYELVEN

Több mint 200 őshonos nyelv létezik Európában, ez valójában soknak tűnik, de csak mintegy 3 százaléka a világon létező összes 6000-7000 nyelvnek.

TÖBB MINT FÉL EURÓRA 2 NYELVŰ

Egy uniós felmérés szerint az unióban élő polgárok 54%-a beszél egy idegen nyelvet, 25%-a pedig kettő idegen nyelven is beszél (high five!)

EZ JAVARÉSZT A NÉMET…

A német a legelterjettebb beszélt anyanyelv Európában (18 százalék) ezt követi az angol és az olasz (13 százalék) és a francia (12 százalék)

.. ÉS A LONDONIAK NYELVI KÉSZSÉGEI

Az európai nagyvárosokban tökéletesen meg lehet figyelni a többnyelvűséget természetes élőhelyek szerint: Londonban például több mint 300 nyelvet beszélnek!

ORORORSZÁG EGY NYELVI ERŐMŰ

A rekorder Oroszország a beszélt nyelvek területén, itt körülbelül 130-200 különböző nyelvet beszélnek.

DE AZ ANGOL MÉG MINDÍG TAROL

Az angol nyelv élen jár az uniós országok között, ez tekinthető a leghasznosabb nyelvnek, melyet a francia és a német követ.

Az egyik legnagyszerűbb dolog Európában, hogy egy másik nyelv vagy kultúra csak egy pár órára van és mint tudjuk anyanyelvi környezetben sokkal könnyebb elsajátítani egy ország nyelvét vagy kultúráját. Gyakolatilag egy másik nyelvel találkozhatunk akár a következő utcasarkon, ez önmagában elég ok az ünneplésre.

Szóval emeljük a poharunkat a Nyelvek Európai Napjára és igyunk a gyönyörű sokszínűségre amely összetart minket: Nazdrave! Živjeli! Na zdraví! Skål! Proost! Cheers! Tervist! Kippis! Santé ! Prosit! Stin iyá su! Kedves egészségére! Sláinte! Salute! Uz veselību! Į sveikatą! Evviva! Na zdrowie! Viva! Noroc! Na zdravie! Živijo! ¡Salud! Skål!

Tanulj meg egy nyelvet velünk!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up