Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

VISZLÁT NYÁR, HELLÓ ŐSZ: 6 VÁROS A SZÍNES ÉVSZAKRA

VISZLÁT NYÁR, HELLÓ ŐSZ: 6 VÁROS A SZÍNES ÉVSZAKRA

Ideges vagy, mert vége a nyárnak, és a bőröd gyorsabban fog kifakulni, mint az emlékek az elmúlt hónapokból? Ne aggódj, mert az ősz tökéletes új városok felfedezésére. Az diákok is visszatérnek a rutinjukba, a turisták a saját országaikba, a hőmérséklet és az árak pedig elviselhetővé válnak.

Kezdjük is el a listánkat a hat nem exkluzív, de mégis remek nyár utáni úticélról.

1. PÁRIZS

“Párizs mindig egy jó ötlet” – Audrey Hepburn

Párizs, mely becenevét (a fények városa – La Ville Lumière) nem csak a felvilágosodás korában betöltött vezető szerepe, hanem tényleges fényessége miatt is kapta. Utcái gyönyörű fényben úsznak minden este, és a világ legromantikusabb településévé alakítják a francia fővárost. Hozd hát a kedvesedet, és sétáljatok egyet, vagy helyezzétek magatokat kényelembe a Sacré Cœur-bazilika előtti területen és gyönyörködjetek az alattatok elterülő városban.

2. R****ÓMA

“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak” – Közmondás

Róma az olasz kultúra központja, és miről is szólna ősszel, ha nem az ételről? Vargánya, szarvasgomba, szőlő, olíva; keresve se találhatsz jobb időszakot arra, hogy degeszre edd magad Itália legnagyobb városában. A történelmi központ tele van piacokkal, melyek közül a Campo de’ Fiori az egyik legjobb. Készülj fel az őszi kínálatra – articsóka, gesztenye és sütőtök – szigorúan tradicionális köretekkel.

3. LONDON

“Ha megunod Londont, megunod az életet.” – Samuel Johnson

Mi a legjobb, amit tehetsz, ha a levelek hullanak, a hőmérséklet pedig követi őket? Készíts teát (vagy forró csokit), fogd a kedvenc könyved, takarózz be és ne csinálj semmit. És hol a legjobb a teázás, ha nem Londonban. A brit főváros a délutáni tea szinonimája, el se tudnánk képzelni a kék-fehér-piros keresztes zászlót tea nélkül. Megkönnyítendő a dolgodat, összeállítottunk egy listát a legjobb londoni teázós helyekről.

4. NEW YORK

“Ősz New Yorkban, miért hangzik oly hívogatón?” – Vernon Duke

Ahogy az idő hűl, New York kultúr légköre Broadway showkkal és koncertekkel telik meg, hogy legyen mit csinálnod. Persze nem szabad kifelejteni a bevásárlást, gyorséttermeket és a nehezen überelhető éjszakai életet sem. Ha pedig nem vagy az a belvárosi fajta, irány Upstate NY, ahol a levegő tiszta, az ég kék, a táj pedig csodaszép és színpompás. Ha pedig már ott vagy, meg kell látogatnod legalább egy farmer piacot, vagy menj el egy almahalászatra – vagy még jobb, hagyd, hogy más dugja a fejét a vízbe, te pedig fogyassz el egy valódi amerikai almás pitét.

5. TORONT****Ó

“Torontó a haza; semmi sem üti a hazát” – Ellen Wong

Upstate New Yorknál is jobb hely az őszi ünnepek élvezésére Toronto, a kanadai város (az ország, aminek egy juharlevél a zászlója – elég árulkodó). Az Ontario tó mellett, parkokkal tele, és turistákra készen áll, és vár arra, hogy kiélvezzék programjait. Ha ez sem elég, a Niagara vízesés egy „alig” másfél órás autóút onnan.

6. SYDNEY

“Aki elfelejt álmodni, elveszett” – Ausztrál aboriginál mondás

Ha tényleg nagyon nem tudod elengedni a nyarat, irány a világ másik fele, ahol nem is kell ezt megtenned, hiszen a nyár éppen kopogtat. Ausztrália fővárosa, Sydney csak arra vár, hogy a nyárkedvelők megérkezzenek. Szörfre fel, irány a tenger, vagy túrázz, nézz várost, ami jól esik – de ne feledd, Ausztráliában mindennek nyolc lába van, és a cipőd a kedvenc rejtekhelyük.

Nálunk mindet megtalálod!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up