Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

10 HÍRESSÉG AKI TANULT VAGY TANÍTOTT KÜLFÖLDÖN

10 HÍRESSÉG AKI TANULT VAGY TANÍTOTT KÜLFÖLDÖN

A hírességek hozzánk hasonlóan szeretik mutogatni az új hajukat, csinos ruháikat az Instagram-on. Szeretnek bármikor felpattani a repülőgépre és elutazni külföldre, sőt, sokan közülük tanultak vagy tanítottak külföldön mielőtt híresek lettek. Íme néhány celeb, akikről lehet, hogy ezeket nem tudtad

1. BRADLEY COOPER

Nem titok, hogy Bradley Cooper-nek könnyen megy a francia nyelv. Miután gyerekként eldöntötte, hogy szeretne megtanulni franciául, 6 hónapot töltött cserediákként a dél-franciaországi Aix-en-Provence-ban,  ennek köszönhetően folyékonyan beszéli a franciát. Egyszer a Másnaposok 2 sajtó túrája alkalmával teljes egészében franciául adott egy interjút. Hihetetlen!

2. EMMA WATSON

Megosztotta az oktatás iránti szenvedélyét Hermione karakterével a Harry Potter filmben, Emma Watson 18 hónapot töltött a Brown Egyetemen, Rhode Island-n, ahol angol irodalmat tanult, mielőtt folytatta egyetemi tanulmányait az oxfordi egyetemen Angliában.

3. BARACK OBAMA

Az Egyesült Államok korábbi elnöke Barack Obama gyerekként 3 évet élt az indonéziai Jakartában anyjával és mostohaapjával, ahol felvette az indonéz nyelvet, valamint tanult még törit,matekot és egyéb tantárgyakat is otthon az anyukájával. Ezután visszatért az iskolába, a hawaii-i szülőfalujába, majd elköltözött New York-ba, ahol egy helyi egyetemre járt. Végül a vezetője lett a  ‘Leader of the Free World’-nek, Obama bizonyítja, hogy mennyire kulcsfontosságú az utazásaink és a tanulmányaink a sikeres karrier eléréséhez.

4. J K ROWLING

J K Rowling, a Harry Potter univerzum agya, Franciaországban tanult és az Exeter Egyetemen szerzett diplomát, majd késöbb, a 90-es évek elején 3 évig Portugáliában tanított angol nyelvet. A Harry Potter és a bölcsek köve, ez idő tájt kezdett formát ölteni, így tartozunk egy hatalmas köszönettel a kedves portugál embereknek.

5. BENEDICT CUMBERBATCH

Sherlock Holmes maga is, – nos, pontosabban a mi szeretett Benedictünk is– elköltözött 1 évre Indiába, ahol angol buddhista szerzeteseket tanított egy tibeti kolostorban, Darjeeling-ben. Tanított még 12.-es diákokat is, illetve szerette azt a lehetőséget, hogy többet tanulhat a buddhizmusról és az ősi indián kultúráról. Annak ellenére, hogy a világ minden táján felismerik, ő elég hűvös és higgadt maradt – talán vissza-vissza tekint arra az időre amikor kint volt, gondol a szerzetesekre, illetve gyakolja azokat a meditációs feladatokat, amiket ott sajátított el.

6. JOHN KRASINSKI

John Krasinski, mindenki kedvenc amerikai színésze, angol tanár szeretett volna lenni, mielőtt rájött, hogy szenvedélye a színészet. 6 hónapot töltött Costa Rica-n, ahol angol nyelvet tanított tanulóként, miután hazatért átjelentkezett dráma tagozatra a Brown Egyetemen.

7. MATTHEW MCCONAUGHEY

Rendben, rendben, rendben. Ez a férfi felelős azért, hogy elhozta nekünk a Mielőtt meghaltam, Interstellar, Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt-ot és ő a 21. század legjobb szlogen mestere, sokat vándorolt mielőtt színész lett belőle: Matthew McConaughey 1 évet töltött az ausztráliai New South Wales-ben, hogy megkapja a diplomáját a texasi egyetemen.

8. PRINCE WILLIAM- DUKE OF CAMBRIDGE

Még a király is szeretne egy kis darabot a tengerentúli tanulmányokból: Vilmos herceg kiköltözött 10 hétre tanítani egy távoli kis városba Chile-be, az egy éves egyetemi tanulmányának részeként. Ha a külföldi tanítás elég jó lesz a jövőbeli angol királynak, bizonyára nekünk is megfelő lesz.

9. CHRIS PINE

Évekkel ezelőtt fényéveket utazott az új Star Trek filmben, Chris Pine egyszerűen átszelte az Atlanti óceánt. Chris végül beiratkozott a leeds-i egyetemre Angliában, majd megkapta a diplomáját. Mert hol is lehetne jobban angol irodalmat tanulni, mint Angliában? Húú!

10. VERA WANG

Üdvözöllek New York-ból, az amerikai születésű divattervező Vera Wang művészettörténetet tanult a párizsi Sorbonne Egyetemenen, ahol teljesen belehabarodott a francia divatba. Miután dolgozott a Vogue Magazine Senior Fashion szerkeztőjeként, rájött, hogy az igazi szenvedélye a ruhatervezés. Vera felépített egy óriási divat birodalmat és neki vannak a legismertebb és lenyügözőbb esküvői ruhái.

Tanulu velünk külföldön! (Még akkor is, ha nem vagy híresség)TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up