Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

8 TRÜKK A HONVÁGY ELLEN

8 TRÜKK A HONVÁGY ELLEN

Honvágy, a szomorúság és melankólia, amit a saját ágyunk, családunk, barátaink hiánya miatt érzünk, ha sokáig vagyunk távol tőlük. Egyszerűen szólva, amikor minden jobbnak tűnik otthon.

A honvágy teljesen természetes dolog – egy ösztönszerű érzés, ami a legjobbakra is rátör, és azokra a dolgokra emlékeztet, amiket szeretünk. Ez természetesen nem túl szórakoztató, ezért összeállítottunk egy listát, ami segíthet elmulasztani, vagy akár megelőzni.

1. 24 ÓRA HONVÁGY

A honvágy sokban hasonlít a szakítás utáni időszakra – boldogtalan vagy, és muszáj sok fagyit enned. De bármennyire is fáj, tovább kell lépned, szóval mi lenne, ha egy nap alatt letudnád az egészet? Egyél hazai ételeket, hallgass otthoni zenét, beszélj a barátaiddal, majd egy nap után hagyd abba és menj városnézésre, ismerkedj, próbálj ki új dolgokat.

2. OSZD BE AZ IDŐDET

Személy szerint ezt találom a legjobb módszernek. Egy napi rutin nagy segítség – ez lehet rendszeres futás, kávé minden reggel, vagy a főétkezések időpontjának rögzítése. Az időbeosztás, vagy adott elfoglaltságok rendszeresítése – és a beosztás betartása – segít, hogy kiszámíthatóbá tedd a hetedet, ezzel is otthonosabbá téve az új lakhelyed.

3. KERESS EGY SAJÁT HELYET

Az időbeosztáshoz kapcsolódóan találhatsz magadnak egy helyet, ami segít otthon érezned magad. Ha ugyanabba a kávézóba jársz, vagy ugyanazon a padon üldögélsz ebéd után, akkor szépen lassan megismered a helyet. Az eladók lassan megtanulják, hogyan iszod a kávét, elkezded ugyanazokat az embereket látni újra és újra, így az lesz az érzésed, hogy otthon vagy.

4. GYŐZD LE AZ UNALMAT

A honvágy melegágya az unalom – ha nincs mit csinálnod, elkezdesz az otthonodról gondolkodni, és annál inkább hiányozni fog. Keress elfoglaltságokat, ne ülj egyedül a lakásban. A sport és a barátkozás remek időtöltés, de a tanulás is tökéletes erre a célra.

5. VALÓ ÉLET AZ INTERNET HELYETT

A kapcsolattartás még sosem volt ilyen egyszerű – üzenetküldés, beszélgetés, videóchat, mindez ingyen. Képek és videók az ismerősökről, mindig tudni, ki mit csinál, és nem ezekre figyelni elég nehéz. Éppen ezért a legjobb, ha nem foglalkozol ezekkel. Kapcsold ki a mobilnetet telefonon, hajtsd le a laptopod tetejét, hiszen nem azért mentél külföldre, hogy irigykedj amiatt, hogy mások mit csinálnak – most mások lehetnek irigyek. Szerezz barátokat, élményeket, emlékeket, és egy picit ne gondolj másokra.

6. ISMERKEDJ

Minél több embert ismersz, annál könnyebb programokat szervezned és elterelned a figyelmedet. Ez rendszerint könnyebb, ha egy csoportban, egy iskolával utazol, de még akkor is ijesztő egy szobába lépni sok ismeretlen emberrel, de sose tudhatod, ilyen barátokat szerezhetsz a komfortzónádon kívül.

7. KÉSZÍTS FÉNYKÉPEKET (SOKAT)

A fényképezés remek módja az új környezeted felfedezésének – minél jobban megismered a téged körülvevő világot, annál inkább otthon érzed magad (olvasd el a fényképezési tippjeinket). Ezen felül, ha ránézel a képekre, emlékezhetsz rá, hogy miért is választottad ezt az úticélt.

8. HÍVD MEG A BARÁTAIDAT

Ez nem a legolcsóbb megoldás, de sokat segíthet, ha meglátogatnak az ismerőseid. Körbe vezetheted őket, és az ő izgatottságuk átragadhat rád is, és emlékeztethet, hogy milyen szerencsés is vagy, hogy oda költöztél, ahova.

Ne félj a honvágytól! :)TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up