Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

A 10 LEGJOBB FILM AMIVEL ANGOLT TANULHATSZ

A 10 LEGJOBB FILM AMIVEL ANGOLT TANULHATSZ

Nyelvtet tanulni sokkal könnyebb, ha élvezed is, és mi lehetne jobb időtöltés a filmezésnél. (természetesen egy vödör pattogatott kukoricával)! Ám a kasszasiker filmek rossz angolt használna,  vagy túl komplikáltak az indie filmek és tul sok furcsa szó fordul bennük elő? Segítségképpen itt egy lista azokról a filmekről, amik a leghatékonyabbak (és legszórakóztatóbbak) az angol tanulásához.

1. JURASSIC PARK (1993)

OK, ezt a filmet már mindenki látta – és ha nem akkor szégyelld magad. Ez a legtökéletesebb film arra, hogy némileg komplex tudományi szavakat tanulj egy szórakoztató kontextuson keresztül. Mondjuk az is igaz, hogy ez a kedvenc filmem. Hívj elfogultnak.

2. NOTTING HILL (1999)

Ha nem vagy benne biztos, hogy brit vagy amerikai angolt tanulj, akkor ez a film mind kettő stílust tökéletesen bemutatja egy romantikus komédiában. Londonban játszódik, ahol egy könyvesbolt tulajdonosa szerelmes lesz egy amerikai film sztárba.  Ha még nem láttad akkor garantált, hogy a film elnyeri a tetszésed.

3. CLUELESS (1995)

A 90-es évek újjáéledése teljes erőben. A Clueless a legjobb módszer a retro tinédzser szlenged felfrissítésére. Egy Los Angeles-i középiskolában játszódik és a legikonikusabb divatok szerepelnek benne az 1993-1996-s évekből.  Érdekes tény: Jane Austen Emma című regénye az alapsztorija.

4. THE HUNGER GAMES (2012)

Könnyen érthető amerikai akcentus? Pipa. Jennifer Lawrence? Pipa. Jóképű férfi főszereplő? Pipa. Feszült harci jelenetek? Szuper pipa. Ha sci-fi kaland rajongó vagy, ráadásul a romantika és posztapokaliptikus politika sem zavar, akkor már most kezd el nézni.

5. THE KING’S SPEECH (2010)

Ez a film az angliai György királyról szól, akinek le kellett küzdenie a beszédhibáját ahhoz, hogy kiálhasson a britek elé.  Nem csak szórakoztató, hanem nagyon jó kiejtési leckéket is tartalmaz. Győzelem!

6. THE QUEEN (2006)

A királyi témát fenntartva ebben a filmben, komoly dolgokat tanulhatsz kifinomult brit angol akcentussal ami a királyi család reakciójáról szól Diana hercegnő halála után. Teljes dráma, drága díszlet, és Helen Mirren legjobb királynői imitációja (és a nagyon flancos akcentusa!)

7. THE WIZARD OF OZ (1939)

A világ egyik leghíresebb és legikonikusabb filmje, The Wizard of Oz egy olyan film amiről tényleg nem mondhatod, hogy nem láttad. A mese egy Dorothy nevezetű lányról szól, aki egy varázslatos világba utazik azzal a küldetéssel, hogy megmentse a világot. Szép dalok is vannak benne ami eléggé feldobja!

8. MEN IN BLACK (1997)

A Men in Blacket nem csak azért javaslom, mert nagyon könnyű megérteni az angolját hanem azért is mert az könnyen viszonyítható életünkhöz. (legalább is amennyire a marslakók üldözését idevehetjük) A főszereplő, Will Smith nagyon jól érthető angolt használ, és egyúttal nagyon vagány is. (bár őt már szerintem nem kell bemutatni)

9. THE BADADOOK (2014)

Ez egy félelmetesebb film, szóval ha nem vagy egy horror rajongó akkor nyugodtan kihagyhatod. Egy nő és a kisfia találnak egy hátborzongató könyvet ami egy szörnyről szól akit Babadooknak. Ezután nagyon furcsa dolgok történnek a házukban.  A pozitívuma az, hogy mindenki Ausztrál akcentussal beszél.

10. BLACK SHEEP (2006)

Új-Zéland ismert a horror komédiájairól, és ez az egyik legjobb. Vérfarkasokról szól, de a szörnyetegek nem farkasok, hanem bárányok. Tudom elég furcsán hangzik, de ettől a filmtől nem csak az új-zélandi akcentusod finomodik majd, hanem az ország mezőgazdasági kultúráját is megismerheted.

Tanulj angolul velünk!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up