Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

HÁLAADÁS KEZDŐKNEK

HÁLAADÁS KEZDŐKNEK

Hálaadás – November negyedik csütörtökjén szokták ünnepelni – a legcsodálatosabb időszaka az évnek. Egyébként a Karácsonyi dalpróbák kezdetének is szokták hívni, de a lényege igazság szerint az, hogy a szeretteinkel töltött idő alatt hálát adjuk az égnek mindenért amink van. Az egyik kedvenc hálaadásnapi klasszikusom a sütőtök pite.

A Hálaadás, mint hagyomány a zarándokoknál kezdődött lakoma formájában, amivel az első termést ünnepelték az Új Világban (az Egyesült Államokban) és bár az ünnep maga amerikai, de már a kanadaiak is ünneplik, csak ők egy másik napon. Egyszerű csatlakozni, ha már ismerjük az igazi jelentését az ünnepnek. Íme egy kis útmutató a Hálaadáshoz kezdőknek:

AZ EGÉSZ A MADÁRRÓL SZÓL

A pulyka legyen szem előtt és ünnep középpontjában – legyen az akár sült vagy grillezett. Mindíg tartsuk észben, hogy a főzés általában több órát vesz igénybe és biztos, hogy korán el kell kezdeni az előkészületeket.  Amikor a pulyka bekerül a sütőbe ügyeljünk rá, hogy minden oldalról egyenletesen kezdi a pirulást.

A TÖBBI RÉSZLET IS NAGYON FONTOS

Nem Hálaadás a Hálaadás cornbread töltelék, rakott zöldbab és burgonyapüré nélkül. Az almás pite áfonya öntettel szintén elengedhetetlen a tejején pedig egy jó nagy gombóc vanília fagylaltal. A sütőtök pite szintén kötelező eleme az ünnepnek ami annak ellenére, hogy a tök a fő összetevője mégis egy édes desszertnek számít.

AZ ÁFONYA SZÓSZT KÉSZÍTSD EL HÁZILAG

A szósz elkészítése rendkívül egyszerű, 200 gramm cukor, 200 ml víz és 1000 gramm áfonyát kell összekeverni egy edényben és 10 percig forralni. Ha kész tedd a hűtőbe amíg lehül, majd tálald hidegen.

TEGYÉL FEL KARÁCSONYI ZENÉKET

A Hálaadás a hivatalos kezdete az ünnepeknek – ami azt jelenti, hogy teljesen elfogadható, ha felbukkan Dolly Patron Home for Christmas albuma és elkezdjük memorizálni a 12 Days of Christmas számot és újra meg újra lejátszuk.

LÉGY HÁLÁS

A Hálaadás a háláról szól. A családomban már hagyománynak számít, hogy körbeülünk egy asztalt és mindannyian elmondjuk, hogy az elmúlt évből miért vagyunk hálásak. Ez olyan érzelmeket vált ki ami minden alkalommal összehozza a családot.

Zabálj, zabálj ahogy a pulyka mondja! És ne feledd – nap végén jöhet a kaja kóma, mivel azzal, hogy sokat eszel mutatod, hogy büszke vagy a hagyományokra és, hogy honnan jöttél.

Fedezd fel velünk az Egyesült Államokat!TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up