The latest on travel, languages and culture by EF Education First

HÁLAADÁS KEZDŐKNEK

Hálaadás – November negyedik csütörtökjén szokták ünnepelni – a legcsodálatosabb időszaka az évnek. Egyébként a Karácsonyi dalpróbák kezdetének is szokták hívni, de a lényege igazság szerint az, hogy a szeretteinkel töltött idő alatt hálát adjuk az égnek mindenért amink van. Az egyik kedvenc hálaadásnapi klasszikusom a sütőtök pite.

A Hálaadás, mint hagyomány a zarándokoknál kezdődött lakoma formájában, amivel az első termést ünnepelték az Új Világban (az Egyesült Államokban) és bár az ünnep maga amerikai, de már a kanadaiak is ünneplik, csak ők egy másik napon. Egyszerű csatlakozni, ha már ismerjük az igazi jelentését az ünnepnek. Íme egy kis útmutató a Hálaadáshoz kezdőknek:

AZ EGÉSZ A MADÁRRÓL SZÓL

A pulyka legyen szem előtt és ünnep középpontjában – legyen az akár sült vagy grillezett. Mindíg tartsuk észben, hogy a főzés általában több órát vesz igénybe és biztos, hogy korán el kell kezdeni az előkészületeket. Amikor a pulyka bekerül a sütőbe ügyeljünk rá, hogy minden oldalról egyenletesen kezdi a pirulást.

A TÖBBI RÉSZLET IS NAGYON FONTOS

Nem Hálaadás a Hálaadás cornbread töltelék, rakott zöldbab és burgonyapüré nélkül. Az almás pite áfonya öntettel szintén elengedhetetlen a tejején pedig egy jó nagy gombóc vanília fagylaltal. A sütőtök pite szintén kötelező eleme az ünnepnek ami annak ellenére, hogy a tök a fő összetevője mégis egy édes desszertnek számít.

AZ ÁFONYA SZÓSZT KÉSZÍTSD EL HÁZILAG

A szósz elkészítése rendkívül egyszerű, 200 gramm cukor, 200 ml víz és 1000 gramm áfonyát kell összekeverni egy edényben és 10 percig forralni. Ha kész tedd a hűtőbe amíg lehül, majd tálald hidegen.

TEGYÉL FEL KARÁCSONYI ZENÉKET

A Hálaadás a hivatalos kezdete az ünnepeknek – ami azt jelenti, hogy teljesen elfogadható, ha felbukkan Dolly Patron Home for Christmas albuma és elkezdjük memorizálni a 12 Days of Christmas számot és újra meg újra lejátszuk.

LÉGY HÁLÁS

A Hálaadás a háláról szól. A családomban már hagyománynak számít, hogy körbeülünk egy asztalt és mindannyian elmondjuk, hogy az elmúlt évből miért vagyunk hálásak. Ez olyan érzelmeket vált ki ami minden alkalommal összehozza a családot.

Zabálj, zabálj ahogy a pulyka mondja! És ne feledd – nap végén jöhet a kaja kóma, mivel azzal, hogy sokat eszel mutatod, hogy büszke vagy a hagyományokra és, hogy honnan jöttél.

 

Fedezd fel velünk az Egyesült Államokat!TUDJ MEG TÖBBET

Share this post

Latest post from Culture

Stay Informed

Receive all the latest news and posts from Innovation Voice straight into your inbox

or get the rss feed

Thank you!

You are now subscribed. We’ll see you soon.