Go Blog | EF Magyarország
The latest on travel, languages and culture by EF Education First
MenuFree Brochure

10 + 1 FESZTIVÁL A BAKANCSLISTÁDRA

10 + 1 FESZTIVÁL A BAKANCSLISTÁDRA

Egy bakancslista nem lehet teljes, ha nincs rajta legalább egy zenei fesztivál, de mi most tizenegyet is összeszedtünk neked, hogy legyen miből válogatnod.

1. SZIGET (BUDAPEST, MAGYARORSZÁG)

Sziget – A Duna által határolt Óbudai-sziget nyújt otthont ennek a hét napos fesztiválnak. Ez alatt a pár nap alatt több, mint 400.000 ’Szitizen’ fordul meg a területen, akik nem csak a nagy nevek – hogy csak néhányat soroljunk, Robbie Williams, Avicii, Florence and the Machine – hanem az egyéb fellépések, kisebb programok miatt is érkeznek az eseményre.

2. GLASTONBURY (PILTON, ANGLIA)

Glastonbury Festival – Ez az A kategóriás esemény mára kihagyhatatlanná vált a fesztiválozók körében. Mikor a hetvenes években elindult, 1500 ember váltotta ki az egy fontos jegyet, ami a koncertbelépés mellett egy ingyen üveg tejre is feljogosított, hiszen a közelben egy farm is található. 2014-ben másfél óra alatt 100.000 jegy kelt el – egyenként 210 fontért. És az ingyen tej? A 400 tehént, akiknek ez a terület otthont nyújt, az esemény idejére Moo-telbe szállítják.

3. HIDEOUT (ZRCE, HORVÁTORSZÁG)

Hideout – Ha lámpát is szeretnél bepakolni a bőröndödbe, akkor ez a neked való hely. Az öt napos és éjszakás tengerparti fesztivál Zrce partján időzik, hegyekkel és tengerrel körülvéve. Ezen felül nem csak a parton, hanem hajókon és medencékben is zajlik az élet – próbáld ki mindet a teljes élményért.

4. EXIT (NOVI SAD, SZERBIA)

Exit – Érdekel az erődök akusztikája? Ez a neked való hely, mivel 2014 (méltán) legjobb európai fesztiválját minden évben a Petrovaradin erődben rendezik meg. Az esemény egy diákmozgalomként indult, ami a balkáni békéért és demokráciáért harcolt. Ezt máig is őrzi, hogy a fesztivált egy non-profit cég szervezi, de nem kell szégyenkeznie, mivel igen erős a felhozatala – főleg a tánc zene világából.

5. TOMORROWLAND (BOOM, BELGIUM)

Tomorrowland – Az elektronikus zene rajongóinak Mekkája, a világ egyik leghíresebb fesztiválja természetesen nem maradhat le a listánkról. A fesztivál népszerűségét jelzi, hogy legutóbb az első órában 360.000 jegy kelt el, és nem csak Európából, hanem a világ 190 országából érkeznek az emberek, hogy részt vegyenek rajta. És azoknak se kell aggódni, akiknek nem jutott hely, hiszen a fesztivál Brazíliában és az Államokban is megrendezésre kerül.

6. ULTRA (MIAMI, USA)

Ultra – A világ legjobb DJ-it felvonultató fesztivál, amire 2014-ben 4 perc alatt fogytak el az előrendelhető jegyek, egyértelműen remek hely a bulizásra, és az, hogy Miami belvárosában tartják, nincs épp rossz hatással erre. Mivel a jegyszerzéshez szuperképességekre van szükség, a fesztiválból mára több, mint tíz kerül megrendezésre évente a világ számos pontján.

7. GOVERNORS BALL (RANDALL-SZIGET, NEW YORK, USA)

Governors Ball – Bár a nevében a kormányzó szó szerepel, az eseménytől távol áll a politika, hiszen egy három napos zenei fesztiválról beszélünk egy kis szigeten Manhattan, Queens és Bronx között. Bár az esemény a kisebbek közé tartozik, megvan benne a potenciál, hogy felnőjön a már említettekhez. A fellépők közt szerepel Drake és Lana Del Ray is, ráadásul hatalmas plusz a kilátás, hiszen a koncertek közben remek a kilátás New Yorkra.

8. SONAR (BARCELONA, SPANYOLORSZÁG)

Sonar – A modern zene és médiaművészet melegágya, mondhatni A fesztivál a multimédiás kockaságokhoz – lézer, 3D, és rengeteg más. Rengeteg testvérfesztiválja van világszerte, és a kortárs zenerajongók kötelező darabjává vált.

9. FUJI ROCK (NAEBA, JAPÁN)

Fuji Rock – Japán legnagyobb szabadtéri zenei eseménye régebben a Fuji hegy alaptáboránál került megrendezésre, de mára a Naeba síközpontba költözött. A gyönyörű helyszínre jutás is egy külön élmény, hiszen egy 5 és fél kilométeres felvonóba kell szállni, ami lélegzetelállító kilátást nyújt.

10. COACHELLA (INDIO, USA)

Coachella – A Coachella Zenei és Művészeti Fesztivál a Colorado sivatagban, az Empire Polo Clubban nem hangzik különösen érdekesnek, de ez ne tévesszen meg, mivel az esemény felhozatala elképesztő. Egy ott lenni és fényképezkedni fesztiválról van szó, ami ugyanannyira szól a divatról és a sok VIP-ról, mint a showról.

+1: SUMMERANZA (KEMPTON PARK, LONDON, ANGLIA)

Summeranza – Az EF exkluzív fesztivál ugyanannyira való a friss fesztiválozóknak, mint azoknak, akik az összes felsoroltat végig járták. A világ több mint 100 országából érkeznek résztvevők az egynapos programra, ahol már Will.i.am, Ke$ha és Charli XCX is fellépett. Elfogultak vagyunk, de… öhmmm… #humblebrag, ez a nemzetközi királyság fesztivál.

Te hol buliznál legszivesebben?TUDJ MEG TÖBBET
Get the latest on travel, languages and culture in the GO newsletterSign up