Az EF és az Olimpiai játékok

Barátság. Kiválóság. Tisztelet. Ezek az alapértékei az olimpiai mozgalomnak. Amióta Baron Pierre de Coubertin megalapította a modernkori Olipiai játékokat, a Nemzetközi Olimpiai Biztottság ösztönözte a fiatalokat, hogy törekedjenek egy jobb, békésebb világ létrehozására.

Ez egy küldetés amit az EF is támogat. Az EF 1989 óta dolgozik együtt az olimpiai mozgalommal, hogy olyan oktatási megoldásokat tervezzen és közvetítsen, amelyek elősegítik az olimpiai és paralimpiai játékokban való megértést és kapcsolatot. Az önkéntesek számára online nyelvi teszteket tettünk elérhetővé, a diákoknak sport- és olimpiai tananyagot tartalmazó digitális szójegyzéket, valamint a szervező bizottságok szakami nyelvtudását bővítettük.

Együttműködésünk során megvalósult:

  • A 2022-as Pekingi Téli Olimpiai Játékok hivatalos nyelvi szolgáltatója
  • A 2020-as Tokiói Olimpia hivatalos nyelvoktatási partnere
  • A 2018-as PyeongChangi Téli Olimpiai Játékok hivatalos oktatási szolgáltatója
  • A 2016-os Riói Nyári Olimpiai Játékok hivatalos nyelvi szolgáltatója
  • A 2014-es Sochi téli Olimpiai Játékok nyelvi programjainak hivatalos partnere
  • A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok hivatalos nyelvi szolgáltatója
  • Az 1988-as Szöuli Nyári Olimpia hivatalos nyelviskolája

Az EF elkötelezettsége az olimpiai értékek mellett a záró ceremóniák után is folytatódik. DeeDee Trotter nagykövet utazik szerte a világban, hogy inspiráló tárgyalásokat folytasson a vezetésről, a kitartásról és az akadályok lebontásáról.

Az EF több mint 30 éve büszkén áll az olimpiai értékek mellett. Ahogy előre tekintünk Tokió 2020-ra, izgatottak vagyunk, hogy folytathatjuk egyöttműködésünket és örökségünket az Olimpiai játékokon, valamint szélesebb és sokszínűbb lakosságot érhetünk el és olyan élményeket adunk, amelyek valóban megnyitják a világot.