Angol Nyelvtan

Azon töröd a fejed, hogy hogyan használd helyesen a pontosvesszőt, vagy hogy hova helyezd a határozószavakat a mondatban? Ha igen, jó helyen jársz. Ezek az oldalak egy átfogó angol nyelvtani útmutatót alkotnak, és tartalmazzák az angol nyelv használatáról szóló szabályokat. Minden egyes szabály érthető módon van elmagyarázva, számos példával, és ahol szükséges, ellenpéldával. Azok a nyelvtani szabályok, amelyeket ez az útmutató fed, az alábbi kategóriák alatt találhatóak meg. Az angol nyelvtan nem mindig könnyen érthető, viszont ezt az útmutatót használva fel tudod majd frissíteni az ismereteidet az angol nyelv használatáról, és bátran tudod majd használni az angolt mind írásban, mind pedig beszédben.

Főnév

A főnevek személyek, helyek vagy tárgyak, és azt nevezik meg, hogy miről beszélünk. A cat, Jack, rock, Africa és it szavak főnevekre példák.

Melléknév

A melléknevek főneveket módosítanak, vagy írnak körül. A tall, beautiful, irresponsible és boring szavak melléknevek.

Igék és Igeidők

Az igék tett-szavak. Azt mondják el, hogy mi történik, és hol (múlt, jelen, jövő). Az igék lehetőségeket és feltételeket is kifejezhetnek.

 

Determinánsok

A névelők, kvantorok és más determinánsok főneveket módosítanak. Ebben a melléknevekre hasonlítanak. A determinánsok segítenek kifejezni azt, amiről beszélünk.

Határozószó

A határozószavak mellékneveket, igéket és más határozószavakat módosítanak. Azt fejezik ki, hogy hogyan, mikor és hol történt valami, illetve mennyiségeket, intenzitást, gyakoriságot és véleményt fejeznek ki.

Beszéd

Direkt vagy indirekt módon idézhetjük azt, amit valaki mondott. A függő beszédre vonatkozó szabályok a nyelvtan egy fontos részét alkotják.

 

Központozás

A központozás nem része a beszélt nyelvnek, viszont kulcsfontosságú szerepe van az írott angolban.

Vonatkozói mondatok

Arra használjuk a vonatkozói mellékmondatokat az angolban, hogy precízebb és összetettebb mondatokat alkossunk.

Nyelvtani teszt

Teszteld az angol nyelvtani tudásod egy kontextuson belül, olvasó- és hallgató készségek beleértve.