Angol szójegyzékek

Az angol nyelvnek gazdag szókészlete van: körül-belül 250,000 különálló szóból és ezeknek a háromszor ennyi különböző jelentéséből áll. Ennek ellenére, a legtöbb angol tanár azt állítja, hogy ha megtanulsz csupán 3000 szót, az angol nyelvű újságok, könyvek, filmek és beszélgetések 90-95 százalékát meg tudod majd érteni. Továbbá, egy ekkora méretű szókinccsel majd könnyeb lesz kibogozni új szavak jelentését, és ezáltal gyorsabban fogod bővíteni a szókincsed. A legfontosabb az, hogy a megfelelő szavakat tanuld meg először, mivel így hamarabb fogod érteni a nyelvet és nem vesztegeted az időd.

Tanuld meg a leggyakoribb szavakat először

Az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy fokozatosan bővítsd az angol szókincsed az, hogy először a leggyakoribb szavakat tanuld meg. Az alábbi linkek rövid listákat kínálnak azoknak, akik igazán kezdő szinten vannak. Használj egy szótárat vagy más online eszközöket, hogy megtaláld azoknak a szavaknak a jelentését, amelyek idegenek számodra. A tanulókártyák, legyenek azok online vagy papíron, mai napig az egyik legyhatékonyabb módszer arra, hogy új szavakat tanuljunk. Ahhoz, hogy megjegyezd az új angol szavakat, rendszeres gyakorlat szükséges.

Logikus módon tanulj új szavakat

Amikor már sikerült alaposan megtanulnod a fenti listákon levő szavakat, elkezdheted tanulmányozni az alábbi átfogóbb listákat. Jegyezd meg, hogy elég 3,000 szót megtanulnod ahhoz, hogy megérts a legtöbb angol beszélgetést és írott szöveget, amennyiben ezekkel a listákkal dolgozol, annak ellenére, hogy egy angol anyanyelvű személy szókincse körül-belül 20,000 szóból áll. Az alábbi listák szavak gyakoriságára épülnek, ezért nem fogsz olyanokat találni itt, mint a "tiger", "skirt" vagy "spaghetti", amelyek gyakran megjelennek angol kezdőknek listákon, de nem annyira hasznosak. Ahhoz, hogy gyorsabban és hatékonyabban tanulj angolul, koncentrálj arra, hogy előbb a leggyakoribb szavakat memorizáld, ahelyett, hogy egy rendszertelen szó kollekciót tanulj meg, amelyeket valószínűleg nem fogsz használni.