Az angol nyelv használata

Hogyha tökéletesíteni szeretnéd az angol beszélgetési készséged, itt a helyed.  Az alábbi kategóriákon belül a mindennapi angol használatáról találsz információt, az amerikai angol perspektívájából. Ezek az oldalak hasznosak azok számára, akik például a szókincsüket szeretnék bővíteni, új idiomatikus kifejezéseket szeretnének megtanulni, vagy éppen egy megfelelő angol nevet szeretnének kiválasztani.

Szókincs

Egyik legfontosabb része az angol nyelvtanulásnak a szókincsed kialakítása. Ezek a szószedetek majd abban segítenek, hogy az idődet hasznos módon használd fel.

Idiomatikus kifejezések

Az idiómák és közmondások tanulmányozása a nyelvtanulás egyik legszórakoztatóbb része. Beszélt angolban gyakoriak az idiómák és a szólások.

Központozás

Az írásjelek helyes használata az írott angolban fontos szerepet játszik mind az akadémiai, mind a munkaköri szituációkban.

 

Idézetek

Ezek azok az idézetek, amelyek a legismertebbek az angol anyanyelvűek számára. Biztos lehetsz abban, hogy hogyha ezeket használod, mindenki érteni fog.

Nevek

Ezek a táblázatok, amelyek a leggyakoribb angol kereszt- és családneveket tartalmazzák, a legfrisebb elérhető adatokra alapulnak.

Nyelvtörők

Tökéletesítsd az angol kiejtésed az itt található, különböző nehézségű nyelvtörők segítségével. Egyesek könnyűek, viszont vannak közöttük rettenetesen nehezek is.