Az EF SET-re való felkészülés

Más angol nyelvvizsgákkal ellentétben az EF SET nem igényel különösebb felkészülést, mivel akárhányszor újra elvégezhető, amennyiben nem vagy elégedett az eredménnyel. Ez egy ingyenes nyelvvizsga. Az EF SET-re való legjobb felkészülés, ha keresel magadnak egy csendes helyet, ahol tudsz összpontosítani, és ha képes vagy annyi időt feláldozni, amennyi alatt a teljes vizsgát egyszerre teljesíteni tudod. Ügyelj a stabil internetkapcsolatra és a hangszóróid működőképességére. Mielőtt a vizsga elkezdődne, az EF SET vizsga maga végrehajt egy hangellenőrzést a gépen.

Ha nem vagy elégedett az EF SET pontszámoddal a vizsga teljesítése után, úgy bármilyen módszer, amely fejleszti az angoltudásodat, az EF SET-eredményedet is fejleszteni fogja. A hallás utáni szövegértésedet fejlesztheti, ha rádiót hallgatsz, vagy tévét, filmeket nézel angolul. Ahhoz, hogy az olvasási készségedet fejleszd, legjobb módszer, ha olvasol: újságot, magazinokat, könyveket. Válassz olyan témát, amely érdekel, hogy bővítsd a szókincsedet.

EF SET gyakorlótesztek

A legtöbb jelentkező nem használ gyakorlótesztet, mivel közvetlenül leteheti az EF SET vizsgát is helyette. Nincs értelme külön EF SET gyakorlótesztet végezni. Ugyanakkor az EF SET vizsgát felhasználhatod egy másik nyelvvizsgára való felkészüléshez. Az EF SET Plus kifejezetten alkalmas erre a célra, mivel ez egy hosszú és szigorú nyelvvizsga. Az EF SET Plus vizsgaeredménye képes pontosan előre jelezni az IELTS-en vagy a TOEFL-en általad elérhető eredményt.

Érdemes az EF SET-et egy másik nyelvvizsga gyakorlótesztjeként használni, hiszen ez fejlesztheti a vizsgahelyzetekben mutatott kitartásod, és segítségével megbarátkozhatsz a szigorú és magas elvárásokkal rendelkező nyelvvizsgákkal. Ugyanakkor az EF SET felépítése különbözik más nyelvvizsgákétól, azaz nem ugyanolyan típusú kérdésekkel fogsz találkozni az EF SET-en, mint más vizsgákon. Ahhoz, hogy megbarátkozz egy bizonyos nyelvvizsga felépítésével és kérdéstípusaival, legjobb lesz, ha belevágsz egy vizsgaspecifikus felkészítő kurzusba.

Hogyan segíthet neked az EF?

Az EF SET segítségével bármely egyezményesített angol nyelvvizsgára felkészülhetsz. Ha az önéletrajzodban van szükséged nyelvvizsgára, az EF SET kitűnő választás lehet számodra. Ha valamely más nyelvvizsgára van szükséged egyetemi jelentkezés vagy bevándorlás céljából, úgy gyere, és tudj meg többet a online és külföldi vizsgafelkészítő kurzusainkról!