Cambridge Exams

A Cambridge angol nyelvvizsgarendszer több hitelesítő vizsgát foglal magába, melyek teljesítése után egy korlátlan érvényességi idejű, tesztspecifikus bizonyítvány tulajdonosává válhatsz. Mindegyik Cambridge nyelvvizsga különböző nyelvi szintet mér fel, így legelőször el kell döntened, hogy saját készségeid tükrében melyik szintet választod: ebben segítségedre lehet az online Cambridge Placement Test.

Nyelvvizsgák

Meglehetősen sok típusú Cambridge English nyelvvizsga létezik, ám jelen weboldal csak a felnőtt nyelvtanulók számára legnépszerűbbekkel foglalkozik.

KET - elementary level (A2)

PET - intermediate level (B1)

First Certificate - upper intermediate level (B2)

CAE - advanced level (C1)

CPE - proficient level (C2)

Linguaskill - all levels

A vizsga felépítése

A Cambridge angol nyelvvizsgákat többnyire iskolai vagy vállalati közegben szokás megszervezni, ám a vizsgák egyénileg is elérhetőek, hitelesített vizsgaközpontokban, az Egyesült Királyság mellett szerte a világon. Felépítése különösen vonzóvá teszi ezt a vizsgatípust az iskolák és egyéb intézmények számára. Bevett gyakorlat iskolák esetében, hogy az intézmény alsóbb osztályaiban egy alacsonyabb szintű, míg később egy magasabb szintű vizsgát kínál fel a diákok számára, melyet a tanulmányok befejezése előtt felsőfokú vizsga is követhet. Így a diák portfóliót alakít ki a Cambridge nyelvvizsga-bizonyítványaiból. E vizsga felépítése jelentősen eltér más szabványosított angol nyelvvizsgáétól.

Pontrendszer

2016 óta minden Cambridge nyelvvizsga egymással összehangolt pontrendszert használ, ám minden nyelvvizsga meghatározott ponthatárok között mozog, aszerint, hogy milyen angol nyelvi szintet mér fel. A Cambridge vizsgák által használt pontrendszer a CEFR-hez van igazítva. Egy-egy Cambridge nyelvvizsgára különbözőféleképpen lehetséges felkészülnöd, a céljaid és az időbeosztásod függvényében.

Cambridge Exams első pillantásra

Miért válaszd ezt a vizsgát? Intézményesített felmérés és egyetemi jelentkezés az Egyesült Királyságba
Ár 150–250 amerikai dollár (US $)
Időtartam 110–236 perc, típustól függően
Az eredmények közlése 14–40 nap
Vizsgahelyszín Hitelesített vizsgaközpontokban
Eredmény érvényességi ideje Korlátlan érvényességi idő
Hasonlítsd össze más nyelvvizsgákkal!