TOEFL

A TOEFL (Test of English as a Foreign Language) standardizált angol nyelvvizsga, melyet főként az Egyesült Államok egyetemeire jelentkező diákokat célozza meg. A TOEFL-t emellett néhány Egyesült Államokon kívüli egyetem is elfogadja mint megfelelő angol nyelvvizsgát. A TOEFL egy tesztcsomag, melynek legnépszerűbb darabja a TOEFL iBT (Internet-Based Test). A TOEFL-csomag többi tagja a TOEFL PBT (Paper Based Test), a TOEFL ITP (Institutional Testing Program), a TOEFL Junior Standard, valamint a TOEFL Junior Comprehensive. Ez utóbbi tesztek vagy csupán bizonyos helyszíneken, vagy csak bizonyos iskolákban a diákok számára elérhetőek.

A TOEFL iBT négy részből áll: Reading, Listening, Speaking és Writing, azaz sorban: olvasás és hallgatás utáni szövegértési teszt, beszédkészség-felmérő teszt és szövegalkotási készséget felmérő teszt. A TOEFL hosszú és szigorú teszt, több, mint 4 órát tart, s elsődleges célja felmérni, hogy a jelentkezők képesek lesznek-e felsőfokú képzésben helyt állni egy angol nyelvű egyetemen. Sok vizsgázó 3-6 hónapot is szán az e vizsgára való felkészülésre.

Pontozás

A TOEFL online változatának pontskálája 0-tól 120-ig terjed, az eredmény 2 évig érvényes. A papír alapú változat eltérő skálát használ, amelynek értékei azonban hivatalosan átalakíthatóak az előbbi skálának megfelelő értékekké. Egy jelentkező akárhányszor teljesíheti a TOEFL-vizsgát, ám 12 naponként nem több, mint egyszer.

Tulajdonjog

A TOEFL az ETS, egy amerikai nonprofit szervezet tulajdonában van, amely egy a vállalatok számára készült szabványosított nyelvvizsgát, a TOEIC-et is szervezi.

A TOEFL első pillantásra

Miért válaszd ezt a tesztet?Egyetemi jelentkezéshez az USA-ba és Kanadába
Ár160-250 amerikai dollár (US $)
Időtartam270 perc
Eredmények közlése10 nap
VizsgahelyszínHivatalos vizsgaközpontok
Érvényesség ideje2 év
Hasonlítsd össze más nyelvvizsgákkal