TOEFL writing

A TOEFL Writing teszt a TOEFL utolsó része. A TOEFL iBT esetében 50 percet tart, és két írásbeli feladatot foglal magába. Előre meghatározott idő alatt kell teljesítened a feladatokat: 20 perc alatt az első feladatot, és 30 perc alatt a másodikat.

A válaszokat QWERTY kiosztású billentyűzeten kell begépelned, így fontos, hogy tudj gyorsan és pontosan gépelni ilyenen.

Kérdéstípusok

Az első feladat ún. integrált feladat, amely azt jelenti, hogy meg kell hallgatnod vagy el kell olvasnod egy vagy több szöveget, majd írnod kell egy válasz-esszét azzal kapcsolatban amit olvastál vagy hallottál. Lehetőséged van jegyzetelni olvasás vagy hallgatás közben. Az e feladatra adandó válasz optimális hossza átlagosan 170 és 230 szó között van.

A TOEFL Writing teszt második feladata egy vélemény-esszé megírása. A kiindulási pont egy rövid állítás, amely mellett vagy amely ellen kell érvelned, az érveket pedig példákkal kell alátámasztanod. Az esszé értékelési szempontjai az angol nyelvhasználat pontossága mellett: az érvelés struktúrája, az esszé rendezettsége, a koherencia, valamint a részletesség.

Pontozás

A TOEFL Writing tesztet az ETS javítóbiztosai központilag értékeli ki, az értékelés nem a vizsgaközpontban történik. Számítógép pontozza a nyelvtani, a helyesírási, a szókincset mérő feladatokat stb. Mindkét írásbeli feladatra 0 és 5 közötti pontszámot kap a vizsgázó, ezek összegét a rendszer átalakítja egy 0-tól 30-ig terjedő skála értékévé. Egy 24-os vagy annál nagyobb pontszám jó eredménynek számít a TOEFL Writing teszt esetében.