TOEFL Essentials

A TOEFL Essentials egy adaptív, 1,5 órás online angol teszt az olvasásról, hallgatásról, beszédről és írásról, általános és akadémiai környezetben egyaránt. A TOEFL ezen verzióját a szigorú TOEFL iBT olcsóbb, könnyebben elérhető alternatívájaként tervezték. Ha felveszi a TOEFL-t egyetemi felvételihez, fontos ellenőrizni, hogy a célegyetem a TOEFL melyik verzióját fogadja el, mivel nem mindenki fogadja el az Essentials-t.

Történelem

A TOEFL Essentials 2021-ben jelent meg egy univerzális TOEFL vizsgaként: rövidebb, olcsóbb és teljes egészében online adminisztrálható. Mivel az Essentials adaptív, képes felmérni az angol nyelvtudás szélesebb skáláján, a kezdőtől a haladóig.

Pontozás

A TOEFL Essentials-t 1-től 12-ig pontozzák, és mind a négy tesztelt készség azonos súllyal szerepel. A különböző egyetemek eltérő TOEFL-pontszámokat írnak elő, és néhányan nem fogadják el a TOEFL Essentials-t. Egyesek speciális pontszámokat is igényelhetnek bizonyos készségekre, például írásra vagy beszédre. Mindig célszerű ellenőrizni a célegyetem szabályzatát. Minden TOEFL pontszám a teszt után 2 évig érvényes. A TOEFL Essentials pontszámjelentés tartalmazza a legutóbbi tesztmenet pontszámát és az elmúlt 2 év összes tesztjének legjobb pontszámát.