A cambridge nyelvvizsgára való felkészülés

A Cambridge nyelvvizsgára való felkészülésnek két része van. A bonyolultabb fázis a nyelvtudásod fejlesztése. Mivel a Cambridge nyelvvizsgarendszer különböző szintű vizsgák összességét jelenti, lehetőséged van olyan vizsgát választanod, amelyiket könnyebben tudod majd teljesíteni, vagy épp olyat, amelyik nagyobb kihívást jelent számodra. Minden Cambridge vizsga átment/bukott típusú, így a nagyobb kihívást jelentő vizsga nagyobb nyomást is jelent a felkészülési időszakban. Gyakori, hogy a tanulók több vizsgát is letesznek: könnyebbel kezdenek, majd további tanulás után egy nehezebbel folytatják.

A felkészülés második fázisa a vizsga felépítésével és pontrendszerével való ismerkedés. Bizonyos információkat jelen weboldal is kínál, de lehetőséged van tudakozódni a vizsga szervezőinél, a Cambridge English-nél is. Emellett online is utánajárhatsz további részleteknek, és kitölthetsz pár gyakorló tesztet is, amennyiben van rá időd és kedved.

Cambridge gyakorlóvizsga

A Cambridge gyakorlóvizsgán való részvétel segíthet abban, hogy megbarátkozz a kérdéstípusokkal és válaszokra vonatkozó elvárásokkal. Cambridge gyakorlóvizsgát a Cambridge English-től is vásárolhatsz, de online is találhatsz párat. Érdemes figyelembe venned az EFSET Plust is, amely ingyenes. Bár a felépítése más, mint a Cambridge vizsgáknak, ugyanolyan szigorú, mint azok, és az eredményt is a CEFR-skála szerint adja meg, így pontosan megbecsülheted, hogy hogyan teljesítenél egy Cambridge vizsgán. Ahhoz, hogy megbecsüld, melyik Cambridge vizsga lenne számodra a legmegfelelőbb, célszerű kitöltened a Short Cambridge Placement Testet online.

Cambridge vizsgafelkészítő kurzusok

Ha tanulmányi vagy szakmai célból van szükséged egy bizonyos Cambridge vizsga letételére, a legjobb lehetőség, ha részt veszel egy vizsgafelkészítő kurzuson. Az ilyen kurzusok oktatói kiválóan ismerik mindegyik vizsgatípust, és gyorsabban, valamint hatékonyabban képesek téged felkészíteni a vizsgára, mint ha magadban, vagy hagyományos angoltanárral tanulnál. A kurzus azon készségeid fejlesztésében segít, amelyekről a vizsga napján számot kell adnod, így egyáltalán nem vesztegetsz időt. A Cambridge vizsgafelkészítő kurzusok gyakorlóteszteket is magukban foglalnak, így sikerülhet megbarátkoznod a tesztkérdésekkel, és megtanulnod önmagad is értékelni.

Hogyan segíthet az EF?

Az EF több iskolájában is kínál célzott Cambridge vizsgafelkészítő kurzusokat. Egy vizsgafelkészítő kurzus az EF-fel fejleszti a nyelvi készségeid, és megismertet téged az általad letenni kívánt Cambridge nyelvvizsgával, így maximalizálva az átmenés esélyét. Tudj meg többet a külföldi Cambridge vizsgafelkészítő kurzusainkról.