EF SET English Certificate

Az EF SET English Certificate egy egyezményesített angol nyelvvizsga, mely szakszerű angol nyelvi képesítést képes nyújtani. Olvasás és hallás utáni szövegértést mér fel, beszéd- és szövegalkotási készséget azonban nem. A megszerezhető pontszám 0 és 100 között változik, a skála pedig összhangban van a hat CEFR-szinttel. Az eredmény közvetlenül megosztható a LinkedIn-en.

A vizsga felépítése

Az EF SET Englsih Certificate egy időkorlátos, 50 perces adaptív vizsga, mely egy 25 perces olvasás utáni szövegértési tesztből, és egy szintén 25 perces hallás utáni szövegértési tesztből áll. A részenkénti feladatok száma annak függvényében változik, hogy a vizsgázó mekkora sikerrel teljesítette az előző feladatokat. Mint az EF SET bármely változata, ez is ingyenesen, online elérhető.

Az EF SET tartalma és pszihometrikai specifikációja a legmagasabb vizsgastandardoknak felelnek meg - azaz az APA/NCME Standards for Educational & Psychological Testing 2014-es kiadásának. Minden egyes vizsgakérdés standard populáción zajló előzetes tesztelésen megy át, a kérdéseket ezután elemzik és egy összesített skála szerint pontozzák.