EF SET-Pontozás

Az EF SET English Certificate és az EF SET English Certificate Plus pontskálája 0-tól 100-ig terjed, mely magába foglalja a Listening és Reading teszt pontszámát is. Az EF SET Quick Checks érétkelése 3 szintet foglal magába: alacsony, közepes és magas. Az EF SET-et és az EF SET PLUS-t teljesítő jelentkezők egy 0-tól 100-ig terjedő skálán kapják kézhez a Listening teszt és a Reading teszt eredményét, ahogyan a vizsga végső, átlagolt eredményét is. Az EF SET Listening teszt ugyanakkora mértékben számít a végső pontszám tekintetében, mint a Reading teszt. A végső eredményt e két teszt átlaga adja.

Mit jelentenek az eredmények?

Az EF SET eredményei megfelelnek a CEFR referenciakeret értékeinek. A bizonyítványon a az EF SET-eredmény és a CEFR-pontszám is szerepel. Az EF SET szabványosított angol nyelvvizsga, amely minden képességi szinten pontosan képes mérni. A legtöbb nyelvvizsga a középső tartományban pontos, míg az alsó- és felsőfokú nyelvtudással rendelkező vizsgázók esetében pontatlanabb.

Az EF SET English Certificate Plus pontszámai arányosan viszonyulnak a TOEFL és az IELTS pontszámaihoz. Ez azt jelenti, hogy az EF SET ugyanolyan jól méri az olvasás és hallás utáni szövegértés készségét, mint az említett két teszt.

Érvényesség ideje

Az EF SET-bizonyítvány soha nem veszíti el érvényességét, és közvetlenül meg lehet osztani nyelvvizsgabizonyítványként a LinkedIn-en. Az eredmény szakmai téren is felhasználható, például önéletrajzokban és interjúk során. Az EF Education First Labs az anonimizált EF SET-eredményeket az éves EF English Proficiency Index elkészítésére is felhasználja.