TOEIC

A TOEIC (Test of English for International Communication) standardizált angol nyelvvizsga, amely szakembereket és vállalatokat céloz meg. A TOEIC két különálló tesztből áll, melyek közül az egyik a receptív készségeket (azaz hallás és olvasás utáni szövegértést), míg a másik a produktív készségeket méri fel (azaz a beszéd- és szövegalkotási készséget). A vizsgázók saját igényeik szerint eldönthetik, hogy mindkét, vagy csupán az egyik tesztet kívánják teljesíteni. A két teszt felépítése és pontozási rendszere is eltérő. A TOEIC-re való felkészülésnek több útja is létezik az autodidakta tanulástól a kurzusokon át a gyakorló tesztekig.

TOEIC listening & reading

A TOEIC hallás és olvasás utáni szövegértési teszt a két TOEIC-teszt közül a népszerűbbik. Hivatalos vizsgaközpontokban lehet teljesíteni, az elérhető pontszám 10 és 990 közé esik. Az hallás valamint az olvasás utáni szövegértés készsége egyforma súllyal, a végső eredmény tekintetében 50-50%-ban számít e teszt esetében.

TOEIC speaking & writing

A TOEIC beszéd- és szövegalkotási készséget felmérő teszt számítógép segítségével zajlik. Vizsgáztató jelenlétét ez a teszt nem igényli. A vizsgázó a beszédkészségteszt alkalmával hangfelvételt készít a hallott és írásbeli feladatokra adott válaszairól, az íráskészségteszt során pedig begépeli a kellő szöveget. A két részfeladat ez esetben is egyenlő arányban számít. A végső pontszám 0 és 400 közé esik.

Tulajdonjog

A TOEIC az ETS nevű amerikai nonprofit szervezet tulajdonában van, mely szervezet a TOEFL elnevezésű, jórészt egyetemi és tudományos közönség számára létrehozott nyelvvizsgát is szervezi.

A TOEIC első pillantásra

Miért válaszd ezt a tesztet?Szakszerű képesítés
Ár150-200 amerikai dollár (US $)
Időtartam120 perc (receptív) / 80 perc (produktív)
Az eredmények közlése7-15 nap
VizsgahelyszínHivatalos vizsgaközpontokban
Érvényesség ideje2 év
Compare TOEIC to other English tests