ETS TOEIC

A TOEIC vizsgát az Educational Testing Service (ETS) nevű szervezet tervezte, állította össze és ő is menedzseli. Az ETS egy amerikai, New Jersey-i székhelyű nonprofit szervezet, melynek több profitorientált leányvállalata van szerte a világon. Amennyiben jelentkezl a TOEIC-re, a vizsgadíj nagy részét az ETS kapja meg, és ő is értékeli az TOEIC-eredményed. A vizsgadíj fennmaradó részét az a vizsgaközpont kapja meg, ahol vizsgáztál, valamint ez a központ felelős a vizsga biztosításáért és adminisztrációjáért. Az adott vizsgaközpont nem értékeli az TOEIC-eredményed.

A TOEIC Története

A TOEIC-et az ETS az 1970-es évek végén tervezte egy japán üzletember kérésére. Az első TOEIC-vizsgát Japánban szervezték meg 1979-ben. Japán még mindig a TOEIC egyik legnagyobb kliense, amely Dél-Koreával együtt a TOEIC-vizsgázók 80%-át adja évente.

Más tesztek

Nem a TOEIC az egyetlen ETS által összeállított nyelvvizsgateszt. A TOEFL-t (mely az tudományos angol nyelvi tudást méri fel), a SAT-ot (amelyet amerikai középiskolai hallgatók számára hoztak létre) és a GRE-t (amely amerikai főiskolai hallgatókat céloz meg) szintén az ETS menedzseli, ahogyan több amerikai, állami szintű általános iskolai nyelvvizsgát is. Az ETS kiterjedt szervezet, mely hozzávetőlegesen 50 millió nyelvvizsgát bonyolít le évente a világon. Ezek közül a TOEIC-et évente nagyjából 1,7 millió személy teljesíti.