IELTS

Az International English Language Testing System (IELTS) egy szabványosított angol nyelvvizsga, mely főként külföldi egyetemekre jelentkező diákokat, valamint az Egyesült Királyságba és más nemzetközösségi országokba igyekvő leendő bevándorlókat célozza meg. Az IELTS-nek három változata van: az IELTS General Training, Az IELTS Academic és az IELTS Life Skills. Az ILETS Academic a legnépszerűbb, ez teszi ki az IELTS vizsgák 80%-át.

Tulajdonjog

Az IELTS a Cambridge English Language Assessment tulajdona, melyet a szervezet a British Council-lel és az IDP IELTS Australiá-val közösen menedzsel. A Cambridge English Language Assessment szervezi emellett a sokkal régebbi Cambridge English vizsgákat is, köztük a Certificate of Proficiency in English-t (CPE) és a First Certificate in English-t (FCE) is.

Vizsgaváltozatok

Az IELTS Academic és az IELTS General Training vizsgák hasonlóak, de nem azonosak. Közös elemük a pontskála és a négy készségfelmérő tesztből kettő. Az IELTS Life Skills teljesen eltérő, ez a vizsga csak a beszédkészséget és a hallás utáni szövegértést méri kezdő vagy középszinten. A jelen weboldalon fellelhető információ csak az IELTS Academic-re és az IELTS General Training-re vonatkozik Az IELTS egy kézzel megírandó vizsga, így nem számítógépen zajlik. A vizsgázók egy tesztlapra vezetik fel a válaszaikat. Az ILETS vizsga teljesítéséhez nem szükséges tudni gépelni.

A két szóbeli rész, azaz a Listening és a Speaking az IELTS Academic és az IELTS General Training esetében megegyezik. A két írásbeli rész, azaz a Reading és a Writing a két vizsga esetében különbözik.

Pontozás

A vizsgázóknak az IELTS Academic és General Training változata esetében is mind a négy résztesztet ki kell tölteniük. A vizsgaeredményt 13 napon belül kapják kézhez. A Reading, Writing és a Listening tesztet ugyanazon alkalommal kell kitölteni. A Speaking tesztre sor kerülhet ugyanakkor, vagy a vizsgadátumot 7 nappal megelőző vagy azt követő dátumok bármelyikén. A legtöbb jelentkező több hónapig készül az IELTS vizsga letételére.

Az IELTS első pillantásra

Miért válaszd ezt a vizsgát? Az Egyesült Királyságba való bevándorláshoz és egyetemi jelentkezéshez
Ár 200-300 amerikai dollár (US $)
Időtartam 160 perc + 15 perc Speaking teszt
Eredmények közlése 13 nap
Vizsgahelyszín Hivatalos vizsgaközpontokban
Érvényesség ideje 2 év
Hasonlítsd össze más nyelvvizsgákkal