IELTS speaking

Az IELTS Speaking teszt interjú formátumú és szemtől szemben zajlik egy vizsgáztató részvételével. Az interjúról hangfelvétel készül az esetleges újrajavítás céljából. Az IELTS Speaking teszt a két IELTS vizsgaváltozat esetében megegyezik. A Speaking tesztre sor kerülhet ugyanakkor, vagy a vizsgadátumot 7 nappal megelőző vagy azt követő dátumok bármelyikén. Az IELTS Speaking teszt nagyjából 15 percet tart.

A teszt felépítése

Az IELTS Speaking teszt három részből áll:

Első rész (maximum 5 perc): A vizsgáztató megkéri a jelentkezőt, hogy mutatkozzon be. Kérdéseket tehet különböző, ismerős témákban, úgy mint az otthoni élet, család, tanulás, tervek, hobbik stb.

Második rész (maximum 4 perc): A jelentkező nyomtatott feladatot kap. Egy perce van elolvasni a feladatot, majd két perc áll rendelkezésére, hogy kifejtse a válaszát. A vizsgáztató ezután kérdezhet is.

Harmadik rész (maximum 5 perc): A jelentkező és a vizsgáztató elbeszélget egy adott témáról, általában a második rész témájáról.

Pontozás

Az IELTS Speaking tesztjén 0 és 9 közötti pontszámot érhetsz el. Az IELTS Speaking ugyanolyan súllyal számít a végső pontszám tekintetében, mint a többi részteszt.