Felkészülés a TOEIC-re

A TOEIC-re való felkészülés két mozzanatot foglal magába: a TOEIC-kel való megismerkedést, valamint az angol nyelvtudás fejlesztését. A vizsgával való megismerkedés azért szükséges, hogy olyan stratégiákat fejlessz ki, melyek segítségével a nyelvtudásod szerinti legjobb eredményt leszel képes nyújtani a vizsgán. A felkészülés ezen része viszonylag egyszerű. Tisztába kerülsz azzal, hogy hogyan néz ki a TOEIC felépítése, megnézel pár példakérdést és -választ, valamint elvégzed a TOEIC-gyakorlótesztet, vagy egy éles TOEIC-tesztet gyakorlás céljából.

A TOEIC-re való felkészülés második szakasza több időt vesz igénybe. Eltekintve attól a csekély mértékű fejlődéstől, amelyet a TOEIC-kel való megismerkedés nyújthat, az egyetlen mód, hogy növeld az elérhető pontszámot az, ha nekiállsz fejleszteni az angol nyelvtudásod. Nincsenek trükkök, le kell ülnöd tanulni, valamint meg kell tanulnod hatékonyabban használni az angoltudásod. A leggyorsabban ezt úgy érheted el, ha beiratkozol egy TOEIC-felkészítő nyelvkurzusra.

TOEIC gyakorlótesztek

A TOEIC-re való felkészülés közben több tesztből is választhatsz. Az ETS, a TOEIC tulajdonosa több gyakorló tesztet is árul, amelyeket megvehetsz. Ezek a leghitelesebbek. Emellett találkozhatsz még ingyenes részleges vagy teljes tesztekkel online vagy egy TOEIC-gyakorlókönyv részeként. Megpróbálkozhatsz még az EF SET English Certificate-szal, amely azonos időtartamú és ugyanolyan szigorú, mint a TOEIC Listening and Reading Test, és ugyanazon készségeket is méri fel. Ez a teszt segíthet neked abban, hogy megtudd, mekkora koncentrációt igényel egy standardizált angol nyelvvizsga letétele.

Bármely TOEIC-gyakorlótesztet is választod, ne feledd, hogy a célod az, hogy megismerkedj a vizsgakörülményekkel, a kérdéstípusokkal, és az elvárt válaszok formájával. Nem ugyanazon kérdéseket fogod kapni a TOEIC-vizsgán, de a feladatok típusa hasonló lesz. Ne feledd: a TOEIC felkészítő kurzusok TOEIC-gyakorlóteszteket is magukba foglalnak.

TOEIC-kurzusok

A TOEIC-kurzusokra való beiratkozás akkor lehet jó választás, ha ambiciózus vagy, ám nem vagy benne biztos, hogy a kitűzött vélt önmagadban is sikerül majd elérned. A TOEIC-kurzusok oktatói magasan képzettek, kiválóan ismerik ezt a vizsgát, és segíthetnek olyan stratégiák kialakításában, melyek segítségével a maximumot leszel képes kihozni a nyelvtudásodból a vizsga napján. Azt is el tudják neked mondani, hogy pontosan milyen típusú szókincsbeli, nyelvtani és nyelvhasználati készségeket szükséges fejlesztened a TOEIC-en való minél jobb szereplés érdekében.

Sokféle TOEIC-kurzus létezik. A három legfőbb típus az online TOEIC-kurzus, a közeledben lévő iskolában elvégezhető TOEIC-kurzus, valamint a tengeren túli TOEIC-kurzus. Az online kurzusok rugalmasak és olcsók, ám nagy fokú összeszedettséget várnak el a tanulótól, hogy tartani tudja a felkészülés kitűzött ritmusát. Ha úgy érzed, a rendezettség segíthet téged a hatékony felkészülésben, úgy a közeledben lévő kurzusok szigorúbb munkatempót kínálnak. A tengeren túli kurzusok jelentik a legintenzívebb megoldást, mivel a heti óraszám esetükben igen nagy, valamint az órákon kívül is angol nyelvi környezetben lehetsz, ám az ilyen kurzusok a legdrágábbak. Az időbeosztásod és a büdzséd függvényében lehetőséged van kiválasztani azt a TOEIC-felkészítő kurzust, amely a legjobban megfelel az igényeidnek.

Miben segíthet neked az EF?

A EF számos online és külföldi TOEIC-kurzust kínál számodra. Szinte bármikor elkezdheted a felkészülést, és meghatározhatod a kurzus hosszát annak függvényében, hogy milyen messze vagy a TOEIC-célod elérésétől. Tudj meg többet az online és külföldi TOEIC-kurzusainkról!