EF SET listening

Az EF SET Listening, azaz hallás utáni szövegértési teszt 25 percet vesz igénybe a standard EF SET English Certificate teszt esetében, míg az EF SET PLUS esetében ez az idő egy óra. Az egyes feladatok egyik esetben sem időkorlátosak, így a vizsgázók egy-egy feladatra annyi időt szánhatnak, amennyit szeretnének, így azonban a további feladatokra fordíható időt is befolyásolják.

A teszt felépítése

Az EF SET Listening teszt több, amerikai, brit és ausztrál dialektusban elhangzó szöveget foglal magába, mindegyik esetében egy vagy több szövegértési feladattal kísérve. Mivel az EF SET Listening adaptív típusú teszt, a hangfelvételek hossza és a kérdések nehézsége attól függ, hogy a vizsgázó hogyan teljesít általánosságban a teszten. Az első feladat közepes nehézségi szintű, az ez után megjelenő feladatok pedig vagy könnyebbek vagy nehezebbek, annak függvényében, hogy a vizsgázó milyen arányban válaszolt helyesen az első feladat kérdéseire. A jelentkezőnek hozzávetőlegesen összesen 50 kérdésre kell választ adnia, de a feladatok száma változhat. Az EF SET Listening teszt felvételeinek hossza 20 másodperctől 5 percig terjed. Minden felvételt kétszer lehet meghallgatni.

Stratégiák

A vizsgázó a felvételek meghallgatására és a válaszok megadására bármennyi időt rászánhat, mielőtt továbblépne a következő feladathoz, ugyanakkor maga a teszt összességében rendelkezik egy megadott időkorláttal. A vizsgázók nem léphetnek vissza korábbi feladatokhoz a teszt teljesítése során, ezért fontos, hogy minden feladatot teljes mértékben befejezz, mielőtt továbbhaladnál. Mivel az EF SET nem határozza meg a teszt kitöltésének ritmusát, fontos, hogy tudd saját magad számára beosztani az idődet annak érdekében, hogy teljesíteni tudd a teljes Listening tesztet.

Pontozás

Az EF SET Listening teszt ugyanakkora mértékben számít a végső pontszám tekintetében, mint a Reading teszt. Az EF SET teljesítése után kézhez kapod a két részeredményt és a vizsga átlagát is, mindegyiket egy 0-tól 100-ig terjedő skálán.