Cambridge placement test

A Cambridge Placement Test (azaz a Cambridge Besorolási Teszt) egy 25 kérdésből álló online angol nyelvi teszt, amely tudtodra adja, hogy melyik Cambridge vizsga a legmegfelelőbb számodra az aktuális nyelvi szinted tükrében. Célszerű elvégezni a Cambridge Placement Testet mielőtt döntenél, mivel minden egyes Cambridge vizsgatípus egy bizonyos nyelvi szintnek megfelelően van megtervezve. Minden Cambridge vizsga átment/bukott típusú, így egy nem megfelelő vizsga kiválasztása bukó jegyet, vagy kevésbé értékes bizonyítványt eredményezhet.

A Cambridge placement test ingyenes, és elérhető a következő hivatkozás alatt: http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/

A besorolási tesztnek négy változata van: egy felnőtteknek, egy tizenéveseknek, egy az üzleti angolt számára, és egy gyerekeknek. A besorolási teszt nem időre megy, és a teszt lejártával a helyes válaszok megtekinthetők. A teszt szintje és az eredmény – a Cambridge Placement Test hivatalos szóhasználatával élve – "nagyon pontosak".